Her går det unna ...

 

En av vinnerne av 60-meter for buhund på Morokulien.
Det gikk unna på 6.1

Les mer: Her går det unna ...

Velkommen til Norsk Buhundklubb

Norsk buhund - den tjenestevillige norske spisshunden med opprinnelse fra vikingtiden. En frisk og robust hunderase som kan brukes til alt - fra jakt og gjeting til agility. Stor motor på jobb og en kosebamse inne. Barnas beste venn.

Norsk Buhundklubb ble stiftet i 1939. Klubben er tilsluttet Norsk Kennel Klubb. Du kan lese mer om klubben og Norsk Buhund under Norsk buhunds historie


 

Buhundens nasjonaldag 2019 - Resultater

Tusen takk til alle som var med på å gjøre Buhundens nasjonaldag 2019 til et vellykket arrangement. Både gode hjelpere og alle som deltok på utstillingen, uhøytidelige konkurranser og sosiale aktiviteter.

Da kan vi presentere resultater fra buhundens nasjonaldag 2019. 

Resultatene fra den offisielle utstillingen: Utstillingsresultater

Resultater fra 60-meteren: 60-meteren

Øvrige resultater finner du her: Øvrige resultater


 

Buhundens nasjonaldag 2020 er flyttet til 4. - 6. september

Buhundens nasjonaldag 2020 er flyttet fra helga 28.-30 august til helga 4. til 6. september. Arrangementet blir som tidligere på sletta foran Hunderfossen camping. Bakgrunnen for endringen er at utstillingen NKK Rogaland ble flyttet 14 dager fram i forhold til tidligere år, og kolliderte med NBK sitt arrangement. Rasespesialen avholdes lørdag 5. september med Vigdis Nymark som dommer.


 

Norsk buhundkklubb gratulerer

11. august ble det avholdt NM i rallylydighet på Haslemoen i Våler. 60 ekvipasjer var kvalifisert og skulle konkurrerer om å være beste ekvipasje i rallylydighet i Norge. En av disse var Stine Strander og Fantejentas Caja, Keira til daglig. De gjorde et nydelig løp og gikk inn til en strålende 3. plass.

Norsk buhundklubb gratulerer så mye med det flotte resultatet, og med reserveplassen på landslaget i rallylydighet.


 

 Bilder og resultater fra nasjonaldagene 2015 - 2018

Nysgjerrig på Buhundens nasjonaldag? Bilder finner du under fanen Buhundens nasjonaldag.

 Vinneren av 60 meteren 2018 Kvitlabbens  Muste - vinnertid 5,7 sek

 


 

Endringer i postadresse eller e-post - eller ønsker å bli medlem?

Det er Norsk kennelklubb (NKK) som vedlikeholder våre medlemslister. Det er også hos NKK du betaler medlemskontingent til Norsk buhundklubb. Har du fått ny adresse, e-postadresse eller telefonnr? Husk å oppdatere «Min side». Trenger du bistand med endringer, betaling av kontingent eller lignende, kan NKK kontaktes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 21 600 900.  Årsmøtet 2019

Møtet ble avholdt på Quality Airport Hotell Gardermoen 9. mars. Årsmøtet med det påfølgende medlemsmøtet ble et svært vellykket arrangement med rekordhøy deltakelse. I alt 26 personer deltok på møtet. Årsmøteprotokoll og referat fra medlemsmøtet er nå lagt ut under Styre og stell.


 

Snusematter

Snusematta er perfekt for å aktivisere hunden.


Snusematta består av en solid bunn av gummimatte med filler av flis. Det legges godbiter mellom fillene slik at hunden må lete dem opp. Dette er en god aktivitet for hunden og enkelt for deg.


Karianne Firingen Skori lager snusematter på bestilling. Inntektene går til Norsk buhundklubb,


Pris kr. 300,-


Ta kontakt med Karianne på tlf.nr.:41 84 66 01

Eller på e-post: karianne-85(a)hotmail.com

 


 

Termokopp og porselenskopp med logo

Nå kan du få kjøpt termokopp og porselenskopp med logo. Vi håper å få med oss begge deler til Dogs4All slik at du kan få kjøpt der. Hvis ikke er det bare å sende oss en e-post - så skal vi sørge for å sende kopp (porto vil komme i tillegg til oppgitt pris).

Porselenskopp kr.: 110,- Termokrus kr.: 120

 


 

Vedrørende CA (Cerebellar Ataxia)

Avlsrådet er kjent med diskusjonen ved. Cerebellar Ataxia (CA) og at det i UK har kommet en ny gentest for CA på markedet, som også er tilgjengelig for Norsk Buhund.

Siden vi ikke har noen rapporterte tilfeller av Cerebellar Ataxia i Norge, og heller ikke er kjent med at sykdommen er prevalent i andre land vi finner Norsk Buhund, har vi kontaktet Animal Health Trust (AHT) for å få vite mer om deres forskning og relevans for Norsk Buhund i UK. I Helseundersøkelsen for Buhund 2009/10 som også inkluderer Sverige og Danmark samt hunder fra enkelte andre land, var det ingen tilfeller av CA.

Inntil mer informasjon om bakgrunnen for forskningen i UK foreligger fra AHT vil vi ikke kunne komme med noen konkrete anbefalinger for hvordan vi skal håndtere CA i rasen. På generelt grunnlag er vi forsiktige med å anbefale seleksjon som vil kunne medføre uttynning av genpoolen dersom sykdommen ikke anses ha klinisk betydning for rasen. En seleksjon av bærere for CA vil potensielt kunne tynne ut avlsgrunnlaget, og begrense den genetiske variasjonen i en populasjonsmessig liten rase som kan anses som utrydningstruet.

I avlsarbeidet for Norsk Buhund er vi avhengige av at alle bidrar, og å ha fokus på sykdommer som anses som klinisk relevant i rasen. Samtidig som vi holder oversikt over hva som rører seg i rasen, og kan gjøre vurderinger underveis som gjør at vi er raske til å reagere dersom andre helseutfordringer dukker opp.

Avlsrådet vil derfor oppfordre alle til å opprettholde fokuset på HD-røntgen og øyelysing, og prioritere gjennomføring av dette. Dette er statistikk som virkelig trengs i det videre avlsarbeidet. Samtidig vil vi gjerne ha rapporter dersom CA eller andre sykdommer skulle opptre i populasjonen. Den siste helseundersøkelsen hos Norsk Buhund ble gjennomført i årene 2009/10, og vi planlegger nå å gjenta dette slik at vi kan ha så god oversikt som mulig. Vi håper alle vil bidra, og gjøre sitt til at grunnlaget vårt videre blir best mulig. 

Vi kommer tilbake med mer info når vi har fått oversikt over situasjonen i UK.

 

 


Oppdretterliste

Oppdrettere av norsk buhund

Som valpekjøper er det mye man bør sette seg inn i, og spørre oppdretter om. Her kan du lese mer om hvordan du finner den riktige oppdretteren for deg: Jakten på den seriøse oppdretter (NKK)


Ønsker du oppføring av kennelen din her kan du sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Kennel Camastiff

Innehaver: Camilla Solli, Østensjøveien 101, 1430 Ås

Tlf: 418 53991

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside:  www.camastiff.com

Første buhund: Skaubos Fauna

Første buhundkull: 

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie: 

Erfaring med andre hunderaser: Født og oppvokst med Schæfer. Første egne hund kjøpte jeg for konfirmasjonspengene mine. Det var en Dobbermann og  så forelsket jeg meg i Engelsk Mastiff. Min første Mastiff ble kjøpt i 1997. 

Utdanning innen hund:

Kennelens målsetting: Bidra til å ivareta og føre rasen videre hvor målsetningen er å oppdrette rasetypiske, trygge og friske familiehunder

 


Kennel Eirnibb


Innehaver: Karin Engen Rui, Smørklepp 146, 3893 Vinjesvingen

Tlf: 905 53057

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Første buhund: Vaalebjønn's Vb Fifla

Første Buhundkull: 2017

Erfaring med andre hunderaser: Norsk Elghund Grå, og som hvilehjem for en helt spesiell og fantastisk snill blandingshund

 


Fantejenta Kennel

 

Innehaver: Ingvill Brenden, Døsvegen 127, 2607 Vingrom

Tlf: 480 53001

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Første buhund: Vokste opp sammen med Basse, en stor hannhund med trivelig gemytt. Fantastisk å vokse opp med en buhund. 

Første buhundkull: 2013

Spesielle buhunder fra din oppdrett eller i din eie: Kjosabygdas Basse - som lærte meg så mye om hund og selvfølgelig Eimunas Cb Fryd Fantejente.   

Erfaring med andre hunderaser: Ikke hatt andre raser

Utdanning innen hund: 15 studiepoeng fra Høgskolen i Nord-Trøndelag (HINT) i "Innføring i hundefag", utdannet hundeinstruktør fra Din Beste Venn. Avlsrådskurs i regi av NKK. Ellers en del kurs og forelseninger. Spesielt interessert i atferd. 

Kennelens målsetting: Oppdrette friske, mentalt stabile og rasetypiske buhunder, til glede og nytte for eierne. Legger stor vekt på god sosialisering av valpene slik at de er best mulig rustet for et godt liv i nytt hjem.  Fjellstinipen Kennel

 

Innehaver: Synnøve Bjørndal, Meljane 70, 6876 Skjolden

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Tlf.: 48209165

Første buhund: Rind. Født i 1976.

Første buhundkull: 1979.

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie: De har alle vært, og er, spesielle, hver på sin måte.

Erfaring med andre hunderaser: Grønlandshund. Min far drev oppdrett av denne rasen, og jeg har selv eid. Det er en herlig rase som jeg fremdeles er svært interessert i, og følger med på. Kennel Tasermiut er fremdeles i drift, og er i dag Norges eldste oppdrett av grønlandshund, stiftet i 1961.

Utdanning innen hund: Ingen formell utdanning, men livslang erfaring innen hund og hundeoppdrett.

Kennelens målsetting: Bidra til å ivareta og føre denne flotte rasen videre.

 


Kennel Honningrosa


Innehavere: Siri Marte Moseid og Ernst-Olaf Torjussen, Kallshaugveien 36, 4550 Farsund.

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettside: http://kennelhonningrosa.123hjemmeside.no/

Første buhund: Nesets Nora

Første buhundkull: 2013

Spesielle buhunder fra oppdrettet eller i din eie: De  er alle spesielle på hvert sitt vis.

Erfaring med andre raser: Mor er oppvokst med buhundkrysning, far med dunkere. Sammen har vi 11 års erfaring med en blind Dvergpuddel, og har vært besøkshjem for en Border Collie.

Utdanning innen hund: Ringsekretær og kynologikurs

Kennelens målsetting: Rastypiske hunder med god helse mentalt og fysisk. Vi ønsker å være med på å ta vare på denne flotte norske rasen. Våre valper vokser opp som en del av familien.

 


Kimura kennel


Innehavere: Kathrine & Terje Lindstrøm

Tlf: 52839333, Mob 99236998

Nettside: www.kimurakennel.no

Første buhund: Leite-Gård’s Alexander og Annastasia (1995)

Første Buhundkull: 2000

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: Så mange fantastiske hunder vi gjerne skulle nevnt men må begrense oss til å nevne Int Nord Uch NordV-98,-99, SV-99, JWW-98, WW-02 Skadsemgaarden’s Mia og Int Nord Uch NV-01,-02, NordV-02,-03 WW-03 Kimura’s Amanda.

Erfaring med andre hunderaser: Oppdrett av Rottweiler og Boston Terrier.

Utdanning innen hund: Deltatt på en rekke kurs og forelesninger. Terje utdannet eksteriørdommer.

Kennelens målsetting: Bidra til å ivareta og føre denne fantastiske rasen videre.

 


Kennel Neset


Innehaver: Elin og Margrethe Larsen

Nettside: http://www.kennelneset.com/    

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Første buhund: Shila og Max 

Første Buhundkull: 2003

Spesielle buhunder fra din oppdrett eller i din eie: Alle er like spesielle på hver sin måte. 

Erfaring med andre hunderaser: 


Utdanning innen hund: En masse småkurs av ulike slag.

Kennelens målsetting: Vi ønsker å hjelpe til å bevare denne flotte norske rasen. Vår målsetning er da å  oppdrette rasetypiske, mentalt trygge og friske  familie- og brukshunder.

 


 Kennel Pe-Gu

 

Innehaver: Gunn Berit Ween, Løten

Nettside:

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Første buhund: Bugardens Frøya, kjøpt i 1987

Første buhundkull: 1988

Spesielle hunder fra ditt oppdrett eler i din eie: Alle hundene mine har vært spesielle på sin måte.

Erfaring fra andre hunderaser: Startet med strihårsdachs, dobermann, siberian husky og nå buhund.

Utdanning innen hund: Mange kurs vedr. brukshund da jeg hadde dobermann. Ble Norsk Vinner bruk med min dobermann

Kennelens målsetting: Formålet med mitt oppdrett er å oppdrette sunne, funksjonelle buhunder som er til glede for sine eiere

 


Rennedal´s kennel


Innehaver: Inger-Helene og Arild Rennedal, Rennedalsveien 10, 5355  KNARREVIK

Tlf: 95118259

Email:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettside:

Første Buhund: Kimura´s Frøya født 2005

Første Buhund kull: 2008

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: Alle våre Buhunder er spesielle men INT N S UCH UCH BENELUXVW-18 VWW 18 Kimura´s Hedda må nevnes. 

Erfaring med andre hunderaser: Har drevet med Papillon siden 1991 

Utdanning innen hund: Har tatt oppdretterskolen del 1 og 2 NKK og flere kurs

Kennelens målsetting: Vil være med å fremme og føre denne flotte rasen videre. Skaubo kennel


Innehaver: Ellen Katrin Enge, Hasler, 2072 Dal  

Tlf: 41212120  
E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside: http://www.skaubo.com

Første buhund: Vokste opp med familiens buhund Hetti. Hun var i familiens eie frem til jeg var 16 år. Hetti hadde to valpekull. Min første egne buhund var imidlertid Catinka.

Første Buhundkull: Januar 2007

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: Nuch Kimura's Catinka (født sept. 2003)  NordJV-06 NordV-06 SV-06 Kimura's Gyda (født aug. 2005)

Erfaring med andre hunderaser: Har selv hatt to Australian shepherds og en shetland sheepdog i tillegg til buhundene.

Utdanning innen hund: Formell utdanning: NKK trinn II lydighet. Godkjent figurant for mentaltester (Karaktertest og funksjonsanalyse, NKK). I tillegg har jeg jo gjennomført et ukjent antall kurser vedr. avl, helse, mentalitet, lydighet, spor, rundering mm... ;)

Kennelens målsetting: Rasetypiske, trivelige buhunder til gode hjem.

 


Kennel Smørbukk


Innehaver: Anne Marthe og Per- Ivar Hanedalen, Snekkervegen 9, 3830 Ulefoss

Tlf: 

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettsted: www.hanedalen.no

Første buhund: 

Første buhundkull: 2016

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie:

Erfaring med andre hunderaser: Leonberger og norsk elghund sort

Utdanning innen hund: 

Kennelens målsetning: 

 


Telebamsen Kennel


Innehaver: Åse Romtveit

Tlf:

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettsted: facebook.com/telebamsen

Første buhund: Min første buhund Turi kom til oss ved en tilfeldighet i fjor sommer(2017)men buhund har jeg vokst opp med om ikke i  huset. Har alltid ønsket meg buhund, en blakk selvfølgelig.Så kom Turid og ho var svart.

Første buhundkull: Planlegger jeg til høsten 2018 eller våren 2019.

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller ditt eie: Turi er vår eneste buhund foreløpig og selvfølgelig helt spesiell. Finns ikke maken.

Erfaring med andre hunderaser: Første hund jeg hadde var en sweiserstøver Toya født i 1974. Jeg har hatt Newfoundlender,cairn terrier og pumi. Jeg hadde mitt første kull i 1988. Siden har jeg drevet med oppdrett i det små med de tispene jeg har hatt.

Utdanning innen hund: Jeg har ingen formell utdannelse, men har gått utallige kurs og lest mye. jeg har også hatt flere hunder med utfordringer og det er nok det jeg har lært mest av.

Kennelens målsetting: Avle fram friske langt levende buhunder som i tillegg er rasetypiske.

  


 Kennel Trønderbu

 

Innehaver: Ann Kristin Fridtjofsen, Ressveien 23, 7636 Meldal

Tlf: 971 01031

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettsted: www.fridtjofsen.com

Første buhund: Fikk min første buhund i 2016, Bernegårdens Gudny, min første, men helt sikkert ikke siste buhund.

Første buhundkull: 

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller ditt eie:

Erfaring med andre hunderaser: Har hatt forskjellig raser, både blanding og renraset.

Utdanning innen hund: 

Kennelens målsetting: Målet på oppdrett er å få funksjonsfriske og arbeidsvillige hunder med det gode gemyttet som kjennetegner buhunden, og følge helsekravet for buhunden.

 


Vaalebjønn kennel


Innehaver: Sverre Ims

Nettside: www.123hjemmeside.no/Vaalebjoenn 

Første buhund: -

Første Buhundkull: -

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: -

Erfaring med andre hunderaser: -

Utdanning innen hund: -

Kennelens målsetting:


 

Ønsker du at ditt oppdrett skal stå her?


Send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  med følgene opplysinger:

Innehaver av kennelen og Kennelnavn
E- postadresse
Nettsted
Første buhund
Første buhundkull
Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie
Erfaring med andre hunderaser
Utdanning innen hund
Kennelens målsetting

Du må også være medlem av Norsk Buhundklubb.

 Sist oppdatert 01. mars 2016

Underkategorier

Ekstra informasjon