Her går det unna ...

 

En av vinnerne av 60-meter for buhund på Morokulien.
Det gikk unna på 6.1

Les mer: Her går det unna ...

Velkommen til Norsk Buhundklubb

 

Norsk buhund - den tjenestevillige norske spisshunden med opprinnelse fra vikingtiden. En frisk og robust hunderase som kan brukes til alt - fra jakt og gjeting til agility. Stor motor på jobb og en kosebamse inne. Barnas beste venn.

Norsk Buhundklubb ble stiftet i 1939. Klubben er tilsluttet Norsk Kennel Klubb. Du kan lese mer om klubben og Norsk Buhund under Norsk buhunds historieHar du glemt å gi melding om ny adresse?

Vi har fått mange eksemplarer av julenummeret av Buhunden i retur. Har du flyttet, eller fått ny adresse ber vi om at du kontakter oss slik at vi får ettersendt bladet. Er du i ferd med å flytte, eller har fått tildelt ny adresse i form av nytt navn på veg, eller nytt husnummer, er det fint om du husker å oppdaterer adressen i NKKs system DogWeb.  Årsmøtet 2018

Dato: 17.03.2018 kl.: 13:00 

Sted: Comfort Hotel Runway, Gardermoen

Etter årsmøtet blir det medlemsmøte, vi kommer tilbake til tema.

Årsmøteinnkallingen finner du under fanen Styre og stell, her vil årsmøtepapirer bli lagt ut fortløpende.


 

Buhundens nasjonaldag 2018

Nasjonaldagen avholdes på Hunderfossen camping helga 24. - 26. august. 

Det starter som vanlig på fredag kveld med handlerkurs og grilling fra kl 1800. Selve utstillingen avholdes på lørdag og på søndag blir det også aktiviteter alle kan delta på. 

Hold av helgen, så sees vi der! 


 

Vedrørende CA (Cerebellar Ataxia)

Avlsrådet er kjent med diskusjonen ved. Cerebellar Ataxia (CA) og at det i UK har kommet en ny gentest for CA på markedet, som også er tilgjengelig for Norsk Buhund.

Siden vi ikke har noen rapporterte tilfeller av Cerebellar Ataxia i Norge, og heller ikke er kjent med at sykdommen er prevalent i andre land vi finner Norsk Buhund, har vi kontaktet Animal Health Trust (AHT) for å få vite mer om deres forskning og relevans for Norsk Buhund i UK. I Helseundersøkelsen for Buhund 2009/10 som også inkluderer Sverige og Danmark samt hunder fra enkelte andre land, var det ingen tilfeller av CA.

Inntil mer informasjon om bakgrunnen for forskningen i UK foreligger fra AHT vil vi ikke kunne komme med noen konkrete anbefalinger for hvordan vi skal håndtere CA i rasen. På generelt grunnlag er vi forsiktige med å anbefale seleksjon som vil kunne medføre uttynning av genpoolen dersom sykdommen ikke anses ha klinisk betydning for rasen. En seleksjon av bærere for CA vil potensielt kunne tynne ut avlsgrunnlaget, og begrense den genetiske variasjonen i en populasjonsmessig liten rase som kan anses som utrydningstruet.

I avlsarbeidet for Norsk Buhund er vi avhengige av at alle bidrar, og å ha fokus på sykdommer som anses som klinisk relevant i rasen. Samtidig som vi holder oversikt over hva som rører seg i rasen, og kan gjøre vurderinger underveis som gjør at vi er raske til å reagere dersom andre helseutfordringer dukker opp.

Avlsrådet vil derfor oppfordre alle til å opprettholde fokuset på HD-røntgen og øyelysing, og prioritere gjennomføring av dette. Dette er statistikk som virkelig trengs i det videre avlsarbeidet. Samtidig vil vi gjerne ha rapporter dersom CA eller andre sykdommer skulle opptre i populasjonen. Den siste helseundersøkelsen hos Norsk Buhund ble gjennomført i årene 2009/10, og vi planlegger nå å gjenta dette slik at vi kan ha så god oversikt som mulig. Vi håper alle vil bidra, og gjøre sitt til at grunnlaget vårt videre blir best mulig. 

Vi kommer tilbake med mer info når vi har fått oversikt over situasjonen i UK.

 

 


Oppdretterliste

Her finner du oppdrettere av Norsk buhund. 

Ønsker du å få kennelen din med her kan du sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Kennel Camastiff

Innehaver: Camilla Solli, Østensjøveien 101, 1430 Ås

Tlf: 418 53991

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside:  www.camastiff.com

Første buhund: Skaubos Fauna

Første buhundkull: 

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie: 

Erfaring med andre hunderaser: Født og oppvokst med Schæfer. Første egne hund kjøpte jeg for konfirmasjonspengene mine. Det var en Dobbermann og  så forelsket jeg meg i Engelsk Mastiff. Min første Mastiff ble kjøpt i 1997. 

Utdanning innen hund:

Kennelens målsetting: Bidra til å ivareta og føre rasen videre hvor målsetningen er å oppdrette rasetypiske, trygge og friske familiehunder

 


Kennel Cascilius

Innehaver: Bjørg Helgesen, Yttersvingen 4, 8008 Bodø

Tlf: 95288153

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside:  www.cascilius.com

Første buhund: INT NORD UCH S N LCH Nordbu’s Emma født 1984

Første buhundkull: 1987

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie: Det har vært mange spesielle buhunder i livet mitt og ikke minst som jeg har oppdrettet. Kennel Cascilius har oppdrettet 36 champions. Min første buhund, Emma, ble Norges eneste lydighetschampion i tillegg til at hun var en super avlstispe. Hun ble mor til 16 valper der 9 ble utstillingschampions. Jeg beholdt en datter av Emma, INT N S UCH Cascilius Søte Sara Snorredatter (født 1989), som jeg avlet videre på. Sara ble mor til blant annet INT N S UCH Cascilius Berta Bardot (født 1992) som igjen ble mor til vår svarte skjønnhet INT N S UCH Cascilius Pernille Pavarotti (født 2000). Akkurat nå har vi to vakre buhunder i huset, Pernille Pavarotti og hennes barnebarn INT N S DK LV FI UCH KBHV-2011 Cascilius Guri Malla (født 2009). Guri Malla er 6. generasjon tispe i huset i direkte tispelinje til min første buhund Emma.

Erfaring med andre hunderaser:  Min første hund fikk jeg i 1964 og det var en buhundblanding. Jeg hadde dobermann og var aktiv med rasen i 10 år før jeg startet opp med norsk buhund. Jeg har også hatt greyhound og er fortsatt aktivt interessert i rasen. Siden 2007 har også rasen mittelspitz vært en del av livet mitt.

Utdanning innen hund: Jeg har gått på oppdretterskolen til NKK og deltatt på avlsrådskurs. I tillegg har jeg vært på mange foredrag om hund gjennom årene. Jeg er aktiv med mine hunder både med lydighet, agility og spor. I den forbindelse har jeg og hundene vært med på alt fra valpekurs til kurs for videregående.

Kennelens målsetting: Ta vare på og informere om denne fantastiske nasjonalskatten. Kennel Cascilius fikk Norsk Kennel Klub’s oppdretterpris i 2005.

 


Kennel Eimuna

Innehaver: Ulla Riise, Danmark   
E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside: www.norsk-buhund.dk

Første buhund: Laika 1985

Første Buhundkull: 2007

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: Alle har været helt specielle

Erfaring med andre hunderaser: Ja

Utdanning innen hund: Ja. Forskellige

Kennelens målsetting: At opdrætte sunde langtidsholdbare hunde hunde med et godt temperament.


 


Kennel Fantejenta

 

Innehaver: Ingvill Brenden, Døsvegen 127, 2607 Vingrom

Tlf: 480 53001

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Første buhund: Vokste opp sammen med Basse, en stor hannhund med trivelig gemytt. Fantastisk å vokse opp med en buhund. 

Første buhundkull: 2013

Spesielle buhunder fra din oppdrett eller i din eie: Kjosabygdas Basse - som lærte meg så mye om hund og selvfølgelig Eimunas Cb Fryd Fantejente.   

Erfaring med andre hunderaser: Ikke hatt andre raser

Utdanning innen hund: 15 studiepoeng fra Høgskolen i Nord-Trøndelag (HINT) i "Innføring i hundefag", utdannet hundeinstruktør fra Din Beste Venn. Avlsrådskurs i regi av NKK. Ellers en del kurs og forelseninger. Spesielt interessert i atferd. 

Kennelens målsetting: Oppdrette friske, mentalt stabile og rasetypiske buhunder, til glede og nytte for de som er så heldige å få en buhund i familien. Legger stor vekt på god sosialisering av valpene slik at de er best mulig rustet for et godt liv i nytt hjem.  Fjellstinipen Kennel

 

Innehaver: Synnøve Bjørndal, Bjørndalsvegen 180, 5918 Frekhaug.

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Tlf.: 48209165

Første buhund: Rind. Født i 1976.

Første buhundkull: 1979.

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie: De har alle vært, og er, spesielle, hver på sin måte.

Erfaring med andre hunderaser: Grønlandshund. Min far drev oppdrett av denne rasen, og jeg har selv eid. Det er en herlig rase som jeg fremdeles er svært interessert i, og følger med på. Kennel Tasermiut er fremdeles i drift, og er i dag Norges eldste oppdrett av grønlandshund, stiftet i 1961.

Utdanning innen hund: Ingen formell utdanning, men livslang erfaring innen hund og hundeoppdrett.

Kennelens målsetting: Bidra til å ivareta og føre denne flotte rasen videre.

 


Gnipagrottans kennel


Innehaver: Elisabeth Hagsäter, Settervägen 30, 30262 Halmstad, Sverige  

Tlf: 004635221375 / 0704189749

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside: www.gnipagrottans.com

Første buhund: Elvetorps Ottilia

Første Buhundkull: 2002

Spesielle Buhunder fra ditt oppdrett eller i ditt eie: Alla är speciella. Tre generationer tikar, från egen uppfödning. Utöver dem har vi Kimuras Emma. Alla 4 har ett underbart temperament. Våra valpar växer upp mitt i vårt hus mitt i familjen.

Erfaring med andre hunderaser: Jag har haft hund sen 1967. Flera raser ex golden tax. Jag har genomgått hela SKK:s uppfödarutbildning. Omfattade 8 böcker.

Utdanning innen hund: Vi är en stor familj med 6 barn. Numera vuxna/tonåringar. En del är mycket aktiva med hund.

Kennelens målsetting: Så friska och sunda hundar som möjligt. lägger stor vikt vid såväl mentalitet som exteriör. Är mycket intresserad av de "gamla linjerna" i avelsarbetet.

 


 Kennel Honningrosa

Innehavere: Siri Marte Moseid og Ernst-Olaf Torjussen, Kallshaugveien 36, 4550 Farsund.

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettside: http://kennel-honningrosa7.webnode.com/

Første buhund: Nesets Nora

Første buhundkull: 2013

Spesielle buhunder fra oppdrettet eller i din eie: De  er alle spesielle på hvert sitt vis.

Erfaring med andre raser: Mor er oppvokst med buhundkrysning, far med dunkere. Sammen har vi 11 års erfaring med en blind Dvergpuddel, og har vært besøkshjem for en Border Collie.

Utdanning innen hund: Ringsekretær og kynologikurs

Kennelens målsetting: Rastypiske hunder med god helse mentalt og fysisk. Vi ønsker å være med på å ta vare på denne flotte norske rasen. Våre valper vokser opp som en del av familien.

 


Kimura kennel


Innehavere: Kathrine & Terje Lindstrøm

Tlf: 52839333, Mob 99236998

Nettside: www.kimurakennel.no

Første buhund: Leite-Gård’s Alexander og Annastasia (1995)

Første Buhundkull: 2000

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: Så mange fantastiske hunder vi gjerne skulle nevnt men må begrense oss til å nevne Int Nord Uch NordV-98,-99, SV-99, JWW-98, WW-02 Skadsemgaarden’s Mia og Int Nord Uch NV-01,-02, NordV-02,-03 WW-03 Kimura’s Amanda.

Erfaring med andre hunderaser: Oppdrett av Rottweiler og Boston Terrier.

Utdanning innen hund: Deltatt på en rekke kurs og forelesninger. Terje utdannet eksteriørdommer.

Kennelens målsetting: Bidra til å ivareta og føre denne fantastiske rasen videre.

 


Kennel Neset


Innehaver: Elin og Margrethe Larsen

Nettside: http://www.kennelneset.com/    

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Første buhund: Shila og Max 

Første Buhundkull: 2003

Spesielle buhunder fra din oppdrett eller i din eie: Alle er like spesielle på hver sin måte. 

Erfaring med andre hunderaser: 


Utdanning innen hund: En masse småkurs av ulike slag.

Kennelens målsetting: Vi ønsker å hjelpe til å bevare denne flotte norske rasen. Vår målsetning er da å  oppdrette rasetypiske, mentalt trygge og friske  familie- og brukshunder.

 

 


 Kennel Sissihøa

 

Innehaver: Elin Margareth Granlund

Nettside: www.sissihøa.com 

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Første buhund: - 

Første Buhundkull: - 

Spesielle buhunder fra din oppdrett eller i din eie: - 

Erfaring med andre hunderaser: Samojed

Utdanning innen hund: - 

Kennelens målsetting: Alle mennesker bør få bli kjent med hund

 


Skaubo kennel


Innehaver: Ellen Katrin Enge, Hasler, 2072 Dal  

Tlf: 41212120  
E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside: http://www.skaubo.com

Første buhund: Vokste opp med familiens buhund Hetti. Hun var i familiens eie frem til jeg var 16 år. Hetti hadde to valpekull. Min første egne buhund var imidlertid Catinka.

Første Buhundkull: Januar 2007

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: Nuch Kimura's Catinka (født sept. 2003)  NordJV-06 NordV-06 SV-06 Kimura's Gyda (født aug. 2005)

Erfaring med andre hunderaser: Har selv hatt to Australian shepherds og en shetland sheepdog i tillegg til buhundene.

Utdanning innen hund: Formell utdanning: NKK trinn II lydighet. Godkjent figurant for mentaltester (Karaktertest og funksjonsanalyse, NKK). I tillegg har jeg jo gjennomført et ukjent antall kurser vedr. avl, helse, mentalitet, lydighet, spor, rundering mm... ;)

Kennelens målsetting: Rasetypiske, trivelige buhunder til gode hjem.

 


Kennel Smørbukk


Innehaver: Anne Marthe og Per- Ivar Hanedalen, Snekkervegen 9, 3830 Ulefoss

Tlf: 

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettsted: www.hanedalen.no

Første buhund: 

Første buhundkull: 2016

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie:

Erfaring med andre hunderaser: Leonberger og norsk elghund sort

Utdanning innen hund: 

Kennelens målsetning: 

 


Vaalebjønn kennel


Innehaver:
Sverre Ims


Nettside: www.123hjemmeside.no/Vaalebjoenn 

Første buhund: -

Første Buhundkull: -

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: -

Erfaring med andre hunderaser: -

Utdanning innen hund: -

Kennelens målsetting:


 

Ønsker du at ditt oppdrett skal stå her?


Send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  med følgene opplysinger:

Innehaver av kennelen og Kennelnavn
E- postadresse
Nettsted
Første buhund
Første buhundkull
Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie
Erfaring med andre hunderaser
Utdanning innen hund
Kennelens målsetting

Du må også være medlem av Norsk Buhundklubb.

 Sist oppdatert 01. mars 2016

Avl og oppdrett

Avlsreglene er oppdatert 01.06.2017

 


Halv registreringsavgift på valpekull fra og med 01.01.2013

NKK har besluttet å innføre halv registreringsavgift for valpekull fra 01.01.2013 på norske raser, som har status utrydningstruet. Dette gjelder Norsk buhund! Det vil også være halv påmeldingsavgift på utstillinger i regi av NKK. Se vedlagt brev under.

NKK - Halv registreringsavgift fra 01.01.2013 


Avlsregler for Norsk buhund (gjeldende fra 01.06.2017)

Utfordringer i avl av Norsk Buhund - Dispensasjon utstilling

RAS - Rasespesifikk avlsstrategi for - Norsk buhund

Avl og oppdrettsplanlegging

NKK's etiske grunnregler for avl og oppdrett og avlsstrategi

Paringsavtale

Retningslinjer for valpelisten

Opplysninger om kullet

Progressiv Retinal Atrofi (PRA)

Avlsanbefalinger for arvelige øyelidelser 2017

 


Underkategorier

Ekstra informasjon