Her går det unna ...

 

En av vinnerne av 60-meter for buhund på Morokulien.
Det gikk unna på 6.1

Les mer: Her går det unna ...

Velkommen til Norsk Buhundklubb

Norsk buhund - den tjenestevillige norske spisshunden med opprinnelse fra vikingtiden. En frisk og robust hunderase som kan brukes til alt - fra jakt og gjeting til agility. Stor motor på jobb og en kosebamse inne. Barnas beste venn.

Norsk Buhundklubb ble stiftet i 1939. Klubben er tilsluttet Norsk Kennel Klubb. Du kan lese mer om klubben og Norsk Buhund under Norsk buhunds historie


 

Dogs4All - 17. - 19 november 2017

Vi ønsker alle velkomne til vår stand på rasetorget. Kom gjerne innom, både med og uten hund. Standen vil være betjent alle dager, fra fredag kl. 14:00. 

 
 

 

 

 Nytt nummer av bladet Buhunden er under planlegging

Vi ønsker hjelp til å fylle julenummeret av Buhunden med alt fra faglige artikler til morsomme hverdagshistorier og bilder. Buhundensnasjonaldag 2018 - 24.-26. august

Buhundens nasjonaldag 2018 blir som i år på Hunderfossen. Arrangementet er lagt til helgen 24.-26. august med rasespesialen lørdag den 25. Vi krysser fingrene for at vi i år unngår kollisjon med rasespesialen i Sverige.

Bilder fra buhundens nasjonaldag 2017

Årets nasjonaldag ble et vellykket arrangement, med stor oppslutning på fredagens handlerkurs, 56 hunder deltok på rasespesialen lørdagen, 24 på 60-meteren, 12 på femkampen. Mange deltok på søndagens treningen i rallylydighet. 

Bilder fra 60metern: https://adobe.ly/2wSMPsO

Andre bilder fra arrangementet: https://adobe.ly/2wYn8oG


 

Vedrørende kull på kjopehund.no

NBK registrerer at enkelte av kullene som blir presentert på NKK sin nye side kjopehund.no ikke oppfyller Norsk Buhundklubb sine retningslinjer for avl, med vekt på helsekrav. Dette betyr at det kan forekomme kull på denne siden som ikke imøtekommer NBK sine avlsregler, og man risikerer å kjøpe valp etter foreldre med diagnoser som diskvalifiserer for avl. NBK finner dette svært problematisk og er i kontakt med NKK for å finne en løsning. 

NBK oppfordrer derfor alle valpekjøpere til å fortsette å følge NBK sin valpeliste, disse kullene er etter godkjente kombinasjoner, der det er gitt dispensasjon vil dette framkomme. Eventuelt kan man ta kontakt med avlsrådet på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. som gjerne svarer på spørsmål om kull som ikke finnes på NBK sin valpeliste. 


   

Kjære alle eiere av hannhunder

Dette er igjen en bønn til alle dere. Norsk Buhund trenger så mange flere hannhunder brukt i avl enn det som er tilgjengelig i dag. Jeg VET det finnes mange, fine, gode gutter der ute som gjerne vil stå til tjeneste om de fikk anledning.

En fin start er å bestille HD undersøkelse hos din veterinær. Har dere spørsmål så ta gjerne kontakt med avlsrådet på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


 

Årsmøtet 2017 

Vi takker for et godt årsmøte, med rekordoppslutning - hele 25 frammøtte. Protokoll fra årsmøtet, og referat fra medlemsmøtet ligger under fanen "Styre og stell". Gjennom referatet fra medlemsmøtet får du en kortfattet oppsummering av buhundprosjektet så langt. Årets aktivitetsbuhunder ble kåret i grenene rallylydighet, lydighet og agility.

 

Vi gratulerer aktivitetsbuhundene 2017:

Rallylydighet: Leite-gård's Jarl Olav-son med fører Marie Edland

Lydighet: Vatnebygda`s Astrid med Anne Marthe Fæhn Hanedalen

Agility: Vixirs Bauta Baldersson med Bente Kolbeinsvik

Styret Norsk Buhundklubb trenger lagerplass for ny henger 

Vi klarer oss uten materialforvalter, men trenger en plass hvor klubbens utstyrshenger kan lagres innendørs.

For tiden trenger vi utstyret to ganger i året, på Buhundens nasjonaldag (Hunderfossen i 2016 og 2017) samt Dogs4All på Lillestrøm. Det hadde derfor vært en fordel med lagringsplass et sted på strekningen Lillestrøm - Lillehammer. Dersom du kan tenke deg å å stille plass til disposisjon ber vi deg kontakte:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  


 

Årets norske hund 2016 

Kimura's Per Gynt har klart det igjen. For tredje år på rad stakk Kiumra's Peer Gynt av med tittelen Årets norske hund. NKK har laget en flott artikkel om eier og hund, som er fantastiske ambassadører for Norsk buhund. Artikkelen er fra kåringen for 2015. De er med på å sette rasen på kartet både ved sitt oppdrett og ved å stille opp på utstillinger i inn- og utland. 

Les artikkelen her.  


 

Avlsreglene revidert

Vi har revidert avlsreglene, gjeldende fra og med 18. juni 2015.

Gjelder punkt om Arvelig utviklingskatarakt (varierende lokalisasjon – bakre pol, kortikal, nukleær, fremre suturlinjer): 

- Hunder med arvelig utviklingskatarakt skal ikke brukes i avl.
- Unntak er hunder med fremre Y-sømskatarakt (på attesten avkrysset som «ant.sut.l»), disse kan med forsiktighet brukes i avl hvis de ellers representerer gode avlsdyr. De bør da pares med hund fri for tilsvarende katarakt" *

*Revidert etter den norske øyelysergruppens avlsanbefaling 2013

Avlsregle


 

Avtale mellom Norsk Buhundklubb og hunden.no

Vi har inngått en avtale med www.hunden.no om gjensidig annonsering. På linken her kommer du direkte inn på hunden.no, som har mye å tilby hundeinteresserte, artikler, annonser for utstyr osv. Vi håper at mange vil bruke denne muligheten. 


 

Forlengelse av sponsoravtale

Norsk Buhundklubb har forlenget sposnoravtalen med Royal Canin t.o.m. 2017. De bidrar med premier og utstyr til utsitllingen vår, og andre arrangmenter vi har.

Vil du lese mer om Royal Canin? Klikk på bildelinken over, eller nederst på siden.  Halvert registreringsavgift for valpekull og påmeldingsgebyr for NKKs utstillinger

NKK har kunngjort at for norske raser, som har status utrydningstruet, vil det fra 2013 være 50% redusert registreringsavgift for valpekull og 50% redusert påmeldingsgebyr på utstillinger som er i regi av NKK.  

Les mer under Avl og oppdrett 


 

Helse

Buhundprosjektet startet i 2009. I løpet av 2011 har det skjedd mye. Les mer her. 


                                                    

 

 

 

 

 

 


Oppdretterliste

Her finner du oppdrettere av Norsk buhund. 

Ønsker du å få kennelen din med her kan du sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Kennel Camastiff

Innehaver: Camilla Solli, Østensjøveien 101, 1430 Ås

Tlf: 418 53991

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside:  www.camastiff.com

Første buhund: Skaubos Fauna

Første buhundkull: 

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie: 

Erfaring med andre hunderaser: Født og oppvokst med Schæfer. Første egne hund kjøpte jeg for konfirmasjonspengene mine. Det var en Dobbermann og  så forelsket jeg meg i Engelsk Mastiff. Min første Mastiff ble kjøpt i 1997. 

Utdanning innen hund:

Kennelens målsetting: Bidra til å ivareta og føre rasen videre hvor målsetningen er å oppdrette rasetypiske, trygge og friske familiehunder

 


Kennel Cascilius

Innehaver: Bjørg Helgesen, Yttersvingen 4, 8008 Bodø

Tlf: 95288153

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside:  www.cascilius.com

Første buhund: INT NORD UCH S N LCH Nordbu’s Emma født 1984

Første buhundkull: 1987

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie: Det har vært mange spesielle buhunder i livet mitt og ikke minst som jeg har oppdrettet. Kennel Cascilius har oppdrettet 36 champions. Min første buhund, Emma, ble Norges eneste lydighetschampion i tillegg til at hun var en super avlstispe. Hun ble mor til 16 valper der 9 ble utstillingschampions. Jeg beholdt en datter av Emma, INT N S UCH Cascilius Søte Sara Snorredatter (født 1989), som jeg avlet videre på. Sara ble mor til blant annet INT N S UCH Cascilius Berta Bardot (født 1992) som igjen ble mor til vår svarte skjønnhet INT N S UCH Cascilius Pernille Pavarotti (født 2000). Akkurat nå har vi to vakre buhunder i huset, Pernille Pavarotti og hennes barnebarn INT N S DK LV FI UCH KBHV-2011 Cascilius Guri Malla (født 2009). Guri Malla er 6. generasjon tispe i huset i direkte tispelinje til min første buhund Emma.

Erfaring med andre hunderaser:  Min første hund fikk jeg i 1964 og det var en buhundblanding. Jeg hadde dobermann og var aktiv med rasen i 10 år før jeg startet opp med norsk buhund. Jeg har også hatt greyhound og er fortsatt aktivt interessert i rasen. Siden 2007 har også rasen mittelspitz vært en del av livet mitt.

Utdanning innen hund: Jeg har gått på oppdretterskolen til NKK og deltatt på avlsrådskurs. I tillegg har jeg vært på mange foredrag om hund gjennom årene. Jeg er aktiv med mine hunder både med lydighet, agility og spor. I den forbindelse har jeg og hundene vært med på alt fra valpekurs til kurs for videregående.

Kennelens målsetting: Ta vare på og informere om denne fantastiske nasjonalskatten. Kennel Cascilius fikk Norsk Kennel Klub’s oppdretterpris i 2005.

 


Kennel Eimuna

Innehaver: Ulla Riise, Danmark   
E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside: www.norsk-buhund.dk

Første buhund: Laika 1985

Første Buhundkull: 2007

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: Alle har været helt specielle

Erfaring med andre hunderaser: Ja

Utdanning innen hund: Ja. Forskellige

Kennelens målsetting: At opdrætte sunde langtidsholdbare hunde hunde med et godt temperament.


 


Kennel Fantejenta

 

Innehaver: Ingvill Brenden, Døsvegen 127, 2607 Vingrom

Tlf: 480 53001

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Første buhund: Vokste opp sammen med Basse, en stor hannhund med trivelig gemytt. Fantastisk å vokse opp med en buhund. 

Første buhundkull: 2013

Spesielle buhunder fra din oppdrett eller i din eie: Kjosabygdas Basse - som lærte meg så mye om hund og selvfølgelig Eimunas Cb Fryd Fantejente.   

Erfaring med andre hunderaser: Ikke hatt andre raser

Utdanning innen hund: 15 studiepoeng fra Høgskolen i Nord-Trøndelag (HINT) i "Innføring i hundefag", utdannet hundeinstruktør fra Din Beste Venn. Avlsrådskurs i regi av NKK. Ellers en del kurs og forelseninger. Spesielt interessert i atferd. 

Kennelens målsetting: Oppdrette friske, mentalt stabile og rasetypiske buhunder, til glede og nytte for de som er så heldige å få en buhund i familien. Legger stor vekt på god sosialisering av valpene slik at de er best mulig rustet for et godt liv i nytt hjem.  

Fjellstinipen Kennel

 

Innehaver: Synnøve Bjørndal, Bjørndalsvegen 180, 5918 Frekhaug.

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Tlf.: 48209165

Første buhund: Rind. Født i 1976.

Første buhundkull: 1979.

Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie: De har alle vært, og er, spesielle, hver på sin måte.

Erfaring med andre hunderaser: Grønlandshund. Min far drev oppdrett av denne rasen, og jeg har selv eid. Det er en herlig rase som jeg fremdeles er svært interessert i, og følger med på. Kennel Tasermiut er fremdeles i drift, og er i dag Norges eldste oppdrett av grønlandshund, stiftet i 1961.

Utdanning innen hund: Ingen formell utdanning, men livslang erfaring innen hund og hundeoppdrett.

Kennelens målsetting: Bidra til å ivareta og føre denne flotte rasen videre.

 Gnipagrottans kennel


Innehaver: Elisabeth Hagsäter, Settervägen 30, 30262 Halmstad, Sverige  

Tlf: 004635221375 / 0704189749

Epost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside: www.gnipagrottans.com

Første buhund: Elvetorps Ottilia

Første Buhundkull: 2002

Spesielle Buhunder fra ditt oppdrett eller i ditt eie: Alla är speciella. Tre generationer tikar, från egen uppfödning. Utöver dem har vi Kimuras Emma. Alla 4 har ett underbart temperament. Våra valpar växer upp mitt i vårt hus mitt i familjen.

Erfaring med andre hunderaser: Jag har haft hund sen 1967. Flera raser ex golden tax. Jag har genomgått hela SKK:s uppfödarutbildning. Omfattade 8 böcker.

Utdanning innen hund: Vi är en stor familj med 6 barn. Numera vuxna/tonåringar. En del är mycket aktiva med hund.

Kennelens målsetting: Så friska och sunda hundar som möjligt. lägger stor vikt vid såväl mentalitet som exteriör. Är mycket intresserad av de "gamla linjerna" i avelsarbetet.

 


 Kennel Honningrosa

Innehavere: Siri Marte Moseid og Ernst-Olaf Torjussen, Kallshaugveien 36, 4550 Farsund.

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Første buhund: Nesets Nora

Første buhundkull: 2013

Spesielle buhunder fra oppdrettet eller i din eie: De  er alle spesielle på hvert sitt vis.

Erfaring med andre raser: Mor er oppvokst med buhundkrysning, far med dunkere. Sammen har vi 11 års erfaring med en blind Dvergpuddel, og har vært besøkshjem for en Border Collie.

Utdanning innen hund: En masse småkurs av ulike slag.

Kennelens målsetting: Rastypiske hunder med god helse mentalt og fysisk. Vi ønsker å være med på å ta vare på denne flotte norske rasen. Våre valper vokser opp som en del av familien.

 


Kimura kennel


Innehavere: Kathrine & Terje Lindstrøm

Tlf: 52839333, Mob 99236998

Nettside: www.kimurakennel.no

Første buhund: Leite-Gård’s Alexander og Annastasia (1995)

Første Buhundkull: 2000

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: Så mange fantastiske hunder vi gjerne skulle nevnt men må begrense oss til å nevne Int Nord Uch NordV-98,-99, SV-99, JWW-98, WW-02 Skadsemgaarden’s Mia og Int Nord Uch NV-01,-02, NordV-02,-03 WW-03 Kimura’s Amanda.

Erfaring med andre hunderaser: Oppdrett av Rottweiler og Boston Terrier.

Utdanning innen hund: Deltatt på en rekke kurs og forelesninger. Terje utdannet eksteriørdommer.

Kennelens målsetting: Bidra til å ivareta og føre denne fantastiske rasen videre.

 


Kennel Neset


Innehaver: Elin og Margrethe Larsen

Nettside: http://kennelneset.webnode.com/

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Første buhund: Shila og Max 

Første Buhundkull: 2003

Spesielle buhunder fra din oppdrett eller i din eie: Alle er like spesielle på hver sin måte. 

Erfaring med andre hunderaser: 
Utdanning innen hund: - 

Kennelens målsetting: Vi ønsker å hjelpe til å bevare denne flotte norske rasen. Vår målsetning er da å  oppdrette rasetypiske, mentalt trygge og friske  familie- og brukshunder.

 

 


 Kennel Sissihøa

 

Innehaver: Elin Margareth Granlund

Nettside: www.sissihøa.com 

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Første buhund: - 

Første Buhundkull: - 

Spesielle buhunder fra din oppdrett eller i din eie: - 

Erfaring med andre hunderaser: Samojed

Utdanning innen hund: - 

Kennelens målsetting: Alle mennesker bør få bli kjent med hund

 


Skaubo kennel


Innehaver: Ellen Katrin Enge, Hasler, 2072 Dal  

Tlf: 41212120  
E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside: http://www.skaubo.com

Første buhund: Vokste opp med familiens buhund Hetti. Hun var i familiens eie frem til jeg var 16 år. Hetti hadde to valpekull. Min første egne buhund var imidlertid Catinka.

Første Buhundkull: Januar 2007

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: Nuch Kimura's Catinka (født sept. 2003)  NordJV-06 NordV-06 SV-06 Kimura's Gyda (født aug. 2005)

Erfaring med andre hunderaser: Har selv hatt to Australian shepherds og en shetland sheepdog i tillegg til buhundene.

Utdanning innen hund: Formell utdanning: NKK trinn II lydighet. Godkjent figurant for mentaltester (Karaktertest og funksjonsanalyse, NKK). I tillegg har jeg jo gjennomført et ukjent antall kurser vedr. avl, helse, mentalitet, lydighet, spor, rundering mm... ;)

Kennelens målsetting: Rasetypiske, trivelige buhunder til gode hjem.

 


Kennel Smørbukk


Innehaver: Anne Marthe og Per- Ivar Hanedalen, Snekkervegen 9, 3830 Ulefoss

Tlf: 

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettsted: www.hanedalen.no

Første buhund: 

Første buhundkull: 2016

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie:

Erfaring med andre hunderaser: Leonberger og norsk elghund sort

Utdanning innen hund: 

Kennelens målsetning: 

 


Vaalebjønn kennel


Innehaver:
Sverre Ims


Nettside: www.123hjemmeside.no/Vaalebjoenn 

Første buhund: -

Første Buhundkull: -

Spesielle Buhunder fra deres oppdrett eller i deres eie: -

Erfaring med andre hunderaser: -

Utdanning innen hund: -

Kennelens målsetting:


 

Ønsker du at ditt oppdrett skal stå her?


Send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  med følgene opplysinger:

Innehaver av kennelen og Kennelnavn
E- postadresse
Nettsted
Første buhund
Første buhundkull
Spesielle buhunder fra ditt oppdrett eller i din eie
Erfaring med andre hunderaser
Utdanning innen hund
Kennelens målsetting

Du må også være medlem av Norsk Buhundklubb.

 Sist oppdatert 01. mars 2016

Avl og oppdrett

Avlsreglene er oppdatert 01.06.2017

 


Halv registreringsavgift på valpekull fra og med 01.01.2013

NKK har besluttet å innføre halv registreringsavgift for valpekull fra 01.01.2013 på norske raser, som har status utrydningstruet. Dette gjelder Norsk buhund! Det vil også være halv påmeldingsavgift på utstillinger i regi av NKK. Se vedlagt brev under.

NKK - Halv registreringsavgift fra 01.01.2013 


Avlsregler for Norsk buhund (gjeldende fra 01.06.2017)

Utfordringer i avl av Norsk Buhund - Dispensasjon utstilling

RAS - Rasespesifikk avlsstrategi for - Norsk buhund

Avl og oppdrettsplanlegging

NKK's etiske grunnregler for avl og oppdrett

NKK's avlsstrategi

Paringsavtale

Retningslinjer for valpelisten

Opplysninger om kullet

Progressiv Retinal Atrofi (PRA)

Avlsanbefalinger for arvelige øyelidelser 2017

 


Underkategorier

Ekstra informasjon