Velkommen til Norsk Buhundklubb

Norsk buhund - den tjenestevillige norske spisshunden med opprinnelse fra vikingtiden. En frisk og robust hunderase som kan brukes til alt - fra jakt og gjeting til agility. Stor motor på jobb og en kosebamse inne. Barnas beste venn.

Norsk Buhundklubb ble stiftet i 1939. Klubben er tilsluttet Norsk Kennel Klubb. Du kan lese mer om klubben og Norsk Buhund under Norsk buhunds historieVedrørende kull på kjopehund.no

NBK registrerer at enkelte av kullene som blir presentert på NKK sin nye side kjopehund.no ikke oppfyller Norsk Buhundklubb sine retningslinjer for avl, med vekt på helsekrav. Dette betyr at det kan forekomme kull på denne siden som ikke imøtekommer NBK sine avlsregler, og man risikerer å kjøpe valp etter foreldre med diagnoser som diskvalifiserer for avl. NBK finner dette svært problematisk og er i kontakt med NKK for å finne en løsning.

NBK oppfordrer derfor alle valpekjøpere til å fortsette å følge NBK sin valpeliste, disse kullene er etter godkjente kombinasjoner, der det er gitt dispensasjon vil dette framkomme. Eventuelt kan man ta kontakt med avlsrådet på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. som gjerne svarer på spørsmål om kull som ikke finnes på NBK sin valpeliste. Buhundtreff - Oppland/Hedmark 24. juni 2017

Gunn Berit Ween og Anne Bakke Jones inviterer til Buhundtreff, adressen for dagen er Storhaugvegen 57, 2330 Vallset.

Grillen er varm fra kl. 13. Ta med egen grillmat og drikke, vi spanderer kaffe og kaker. Vi får besøk av Bettina Franz Arteio hundeskole. Hjertelig velkomne til en dag fylt med aktiviteter og sosialt samvær. Påmelding innen  14. juni til Gunn Berit eller Anne på tlf.nr.: 913 91 574/951 09 159 

 


  

Kjære alle eiere av hannhunder

Dette er igjen en bønn til alle dere. Norsk Buhund trenger så mange flere hannhunder brukt i avl enn det som er tilgjengelig i dag. Jeg VET det finnes mange, fine, gode gutter der ute som gjerne vil stå til tjeneste om de fikk anledning.

En fin start er å bestille HD undersøkelse hos din veterinær. Har dere spørsmål så ta gjerne kontakt med avlsrådet på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


 

Buhundens nasjonaldag 2017 - 11.-13. august

På Hunderfossen har vi reservert hytter og hotellrom fram til 28. juni. Etter denne dato vil nok campingplassen være eneste alternativ! Kontakt hotellet på tlf.nr.: 61 27 40 00 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Merk bestillingen Buhundens nasjonaldag.

Vi håper mange vil finne vegen til Buhundens nasjonaldag 2017. Det blir aktiviteter alle tre dager. Rasespesialen finner sted lørdag 12. august. Også i år er stedet Hunderfossen. Overnatting i hytter og på hotellrom bestilles direkte hos Hunderfossen Hotell & Resort. Her lønner det seg å være tidlig ute. På campingplassen er det god plass. Påmelding til utstillingen skjer elektronisk på dogweb (NKK). Sett av helga 11. - 13. august.

Bilder fra årets arrangement kan dere se her:  http://adobe.ly/2bRGfcW

 

Foto: Fra Buhunens nasjonaldag 2016. Fra venstre BIM Kimuras Hedda med eier Inger-Helene Rennedal, dommer Kristen Lang og Kathrine Lindstrøm med BIS Kimuras Per Gynt.

For årets program, se her. 


  

Årsmøtet 2017

 

Vi takker for et godt årsmøte, med rekordoppslutning - hele 25 frammøtte. Protokoll fra årsmøtet, og referat fra medlemsmøtet ligger under fanen "Styre og stell". Gjennom referatet fra medlemsmøtet får du en kortfattet oppsummering av buhundprosjektet så langt. Årets aktivitetsbuhunder ble kåret i grenene rallylydighet, lydighet og agility.

 

Vi gratulerer aktivitetsbuhundene 2017:


Rallylydighet: Leite-gård's Jarl Olav-son med fører Marie Edland


Lydighet: Vatnebygda`s Astrid med Anne Marthe Fæhn Hanedalen


Agility: Vixirs Bauta Baldersson med Bente Kolbeinsvik

 

Styret  

Norsk Buhundklubb trenger lagerplass for ny henger 

Vi klarer oss uten materialforvalter, men trenger en plass hvor klubbens utstyrshenger kan lagres innendørs.

For tiden trenger vi utstyret to ganger i året, på Buhundens nasjonaldag (Hunderfossen i 2016 og 2017) samt Dogs4All på Lillestrøm. Det hadde derfor vært en fordel med lagringsplass et sted på strekningen Lillestrøm - Lillehammer. Dersom du kan tenke deg å å stille plass til disposisjon ber vi deg kontakte:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  


 

Årets norske hund 2016 

Kimura's Per Gynt har klart det igjen. For tredje år på rad stakk Kiumra's Peer Gynt av med tittelen Årets norske hund. NKK har laget en flott artikkel om eier og hund, som er fantastiske ambassadører for Norsk buhund. Artikkelen er fra kåringen for 2015. De er med på å sette rasen på kartet både ved sitt oppdrett og ved å stille opp på utstillinger i inn- og utland. 

Les artikkelen her.  


 

Avlsreglene revidert

Vi har revidert avlsreglene, gjeldende fra og med 18. juni 2015.

Gjelder punkt om Arvelig utviklingskatarakt (varierende lokalisasjon – bakre pol, kortikal, nukleær, fremre suturlinjer): 

- Hunder med arvelig utviklingskatarakt skal ikke brukes i avl.
- Unntak er hunder med fremre Y-sømskatarakt (på attesten avkrysset som «ant.sut.l»), disse kan med forsiktighet brukes i avl hvis de ellers representerer gode avlsdyr. De bør da pares med hund fri for tilsvarende katarakt" *

*Revidert etter den norske øyelysergruppens avlsanbefaling 2013

Avlsregle


 

Avtale mellom Norsk Buhundklubb og hunden.no

Vi har inngått en avtale med www.hunden.no om gjensidig annonsering. På linken her kommer du direkte inn på hunden.no, som har mye å tilby hundeinteresserte, artikler, annonser for utstyr osv. Vi håper at mange vil bruke denne muligheten. 


 

Forlengelse av sponsoravtale

Norsk Buhundklubb har forlenget sposnoravtalen med Royal Canin t.o.m. 2017. De bidrar med premier og utstyr til utsitllingen vår, og andre arrangmenter vi har.

Vil du lese mer om Royal Canin? Klikk på bildelinken over, eller nederst på siden.  Halvert registreringsavgift for valpekull og påmeldingsgebyr for NKKs utstillinger

NKK har kunngjort at for norske raser, som har status utrydningstruet, vil det fra 2013 være 50% redusert registreringsavgift for valpekull og 50% redusert påmeldingsgebyr på utstillinger som er i regi av NKK.  

Les mer under Avl og oppdrett 


 

Helse

Buhundprosjektet startet i 2009. I løpet av 2011 har det skjedd mye. Les mer her. 


                                                    

 

 

 

 

 

 


Ekstra informasjon