Velkommen til Norsk Buhundklubb

Dette nettstedet er lagd for, og av folk, som er glad i den norske buhunden. All informasjon på siden er tilgjengelig for alle og krever ingen innlogging. Norsk Buhundklubb ble stiftet i 1939. Klubben er tilsluttet Norsk Kennel Klubb. Du kan lese mer om klubbens historie under Norsk buhunds historie


 

Årsmøtet 2017

Tid:    Lørdag 18. mars kl. 13:00

Sted:  Comfort Hotel Runway, Gardermoen (Hans Gaarders vei 27)

Agenda og årsmøtepapirer er nå lagt ut under fanen "Styre og stell".


Medlemsmøtet

Møtet avholdes rett etter årsmøtet. Helse og avl vil stå i fokus med bl.a. status for Buhundprosjektet og avlsrådets arbeid.

Under medlemsmøtet skal vi kåre aktivitetsbuhunden 2016. Tittelen vil bli tildelt i klassene Agility, Rallydighet og Lydighet.

Vi avslutter det hele med en bedre middag. 

Styret 


  

Kjære alle eiere av hannhunder

Dette er igjen en bønn til alle dere. Norsk Buhund trenger så mange flere hannhunder brukt i avl enn det som er tilgjengelig i dag. Jeg VET det finnes mange, fine, gode gutter der ute som gjerne vil stå til tjeneste om de fikk anledning.

En fin start er å bestille HD undersøkelse hos din veterinær. Har dere spørsmål så ta gjerne kontakt med avlsrådet på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


 

Buhundens nasjonaldag 2017 - 11.-13. august

Takk til alle som bidro til å dra i land årets arrangement. Vi håper enda flere vil finne vegen til neste års arrangement. Buhundens nasjonaldag 2017 blir fremdeles på Hunderfossen. Sett av helga 11. - 13. august.

Bilder fra årets arrangement kan dere se her:  http://adobe.ly/2bRGfcW

 

Foto: Fra Buhunens nasjonaldag 2016. Fra venstre BIM Kimuras Hedda med eier Inger-Helene Rennedal, dommer Kristen Lang og Kathrine Lindstrøm med BIS Kimuras Per Gynt.

For årets program, se her. 


  

Norsk Buhundklubb trenger lagerplass for ny henger 

Vi klarer oss uten materialforvalter, men trenger en plass hvor klubbens utstyrshenger kan lagres innendørs.

For tiden trenger vi utstyret to ganger i året, på Buhundens nasjonaldag (Hunderfossen i 2016 og 2017) samt Dogs4All på Lillestrøm. Det hadde derfor vært en fordel med lagringsplass et sted på strekningen Lillestrøm - Lillehammer. Dersom du kan tenke deg å å stille plass til disposisjon ber vi deg kontakte:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  


 

Årets norske hund 2016 

Kimura's Per Gynt har klart det igjen. For tredje år på rad stakk Kiumra's Peer Gynt av med tittelen Årets norske hund. NKK har laget en flott artikkel om eier og hund, som er fantastiske ambassadører for Norsk buhund. Artikkelen er fra kåringen for 2015. De er med på å sette rasen på kartet både ved sitt oppdrett og ved å stille opp på utstillinger i inn- og utland. 

Les artikkelen her.  


 

Avlsreglene revidert

Vi har revidert avlsreglene, gjeldende fra og med 18. juni 2015.

Gjelder punkt om Arvelig utviklingskatarakt (varierende lokalisasjon – bakre pol, kortikal, nukleær, fremre suturlinjer): 

- Hunder med arvelig utviklingskatarakt skal ikke brukes i avl.
- Unntak er hunder med fremre Y-sømskatarakt (på attesten avkrysset som «ant.sut.l»), disse kan med forsiktighet brukes i avl hvis de ellers representerer gode avlsdyr. De bør da pares med hund fri for tilsvarende katarakt" *

*Revidert etter den norske øyelysergruppens avlsanbefaling 2013

Avlsregle


 

Avtale mellom Norsk Buhundklubb og hunden.no

Vi har inngått en avtale med www.hunden.no om gjensidig annonsering. På linken her kommer du direkte inn på hunden.no, som har mye å tilby hundeinteresserte, artikler, annonser for utstyr osv. Vi håper at mange vil bruke denne muligheten. 


 

Forlengelse av sponsoravtale

Norsk Buhundklubb har forlenget sposnoravtalen med Royal Canin t.o.m. 2017. De bidrar med premier og utstyr til utsitllingen vår, og andre arrangmenter vi har.

Vil du lese mer om Royal Canin? Klikk på bildelinken over, eller nederst på siden.  Halvert registreringsavgift for valpekull og påmeldingsgebyr for NKKs utstillinger

NKK har kunngjort at for norske raser, som har status utrydningstruet, vil det fra 2013 være 50% redusert registreringsavgift for valpekull og 50% redusert påmeldingsgebyr på utstillinger som er i regi av NKK.  

Les mer under Avl og oppdrett 


 

Helse

Buhundprosjektet startet i 2009. I løpet av 2011 har det skjedd mye. Les mer her. 


                                                    

 

 

 

 

 

 


Ekstra informasjon