Velkommen til Norsk Buhundklubb

Norsk buhund - den tjenestevillige norske spisshunden med opprinnelse fra vikingtiden. En frisk og robust hunderase som kan brukes til alt - fra jakt og gjeting til agility. Stor motor på jobb og en kosebamse inne. Barnas beste venn.

Norsk Buhundklubb ble stiftet i 1939. Klubben er tilsluttet Norsk Kennel Klubb. Du kan lese mer om klubben og Norsk Buhund under Norsk buhunds historie



Kurs i rallylydighet på Bryne 20.-22. mars 2020

Norsk buhundklubb arrangerer kurs i rallylydighet. Meld deg på! Vi stiller med to godkjente instruktører. Uundervisning blir lagt opp etter nivå. Nærmere informasjon om sted, påmelding, overnattingsmuligheter m.m. finner du her Pris: kr.: 1.500,- for medlem av Norsk buhundklubb, kr.: 2.000,- for ikke medlem.

Neste skritt er å delta på vårt offisielle stevne i rallylydighet søndag 6. september, dagen etter rasespesialen på Buhundens nasjonaldag. 

 


 

Buhundtreff i Bø i Telemark

Tid:    23. mai

Sted:  Sanda camping

Åse Romtveit (Telebamsen kennel og Anne Marthe Fæhn Hanedalen (Smørbukk kennel) inviterer til treff. Treffet kan kombineres med utstillinger den 23. og 24. mai.

Ta kontakt for mer informasjon:

Åse Romtveit (Telebamsen kennel) 90953867 eller
Anne Marthe Fæhn Hanedalen ( Smørbukk kennel)


 

Årsmøtet 2020

Tid:     Lørdag 7. mars 2020 kl. 12:00

Sted:   Scandic Gardermoen hotell, (Jessheimvegen 467, 2060 Gardermoen)

Mer informasjon finner du under styre og stell, her blir alle årsmøtepapirer lagt ut.


 

Buhundens nasjonaldag 2020 - 4. -6. september

Nasjonaldagen er flyttet fram en helg (fra siste helga i august til første helga i september). Dette på grunn av kollisjon med NKK Rogaland.

Rasespesialen avholdes lørdag 5. september med Vigdis Nymark som dommer.

Offisielt stevne i rallylydighet er nytt på programmet for 2020. Dette arrangeres på søndagen med Barbara Ljovshin som dommer. Beste buhund vil bli kåret i alle klasser.

Vi har hatt tre år med kurs og trening i rallylydighet, og ønsker å ta det hele et skritt videre. Bildet er fra første kurset i 2015. I 2019 var det ca. 15 som deltok på kurset. Vi håper alle vil delta på vårt første offisielle stevne.

Overnatting bestiller dere som tidligere direkte hos Hunderfossen hotell og resort:  telefonnr.: +47 61 27 40 00, e-post:    Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Vær tidlig ute, hytter og hotellrom blir raskt booket.

På campingen er det god plass og ingen bestilling: Hunderfossen Camping på tlf.nr.: 61 27 73 00


 

Norsk buhundkklubb gratulerer

11. august ble det avholdt NM i rallylydighet på Haslemoen i Våler. 60 ekvipasjer var kvalifisert og skulle konkurrerer om å være beste ekvipasje i rallylydighet i Norge. En av disse var Stine Strander og Fantejentas Caja, Keira til daglig. De gjorde et nydelig løp og gikk inn til en strålende 3. plass.

Norsk buhundklubb gratulerer så mye med det flotte resultatet, og med reserveplassen på landslaget i rallylydighet.


 

 Bilder og resultater fra nasjonaldagene 2015 - 2019

Nysgjerrig på Buhundens nasjonaldag? Bilder finner du under fanen Buhundens nasjonaldag.

 Vinneren av 60 meteren 2018 Kvitlabbens  Muste - vinnertid 5,7 sek

 


 

Endringer i postadresse eller e-post - eller ønsker å bli medlem?

Det er Norsk kennelklubb (NKK) som vedlikeholder våre medlemslister. Det er også hos NKK du betaler medlemskontingent til Norsk buhundklubb. Har du fått ny adresse, e-postadresse eller telefonnr? Husk å oppdatere «Min side». Trenger du bistand med endringer, betaling av kontingent eller lignende, kan NKK kontaktes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 21 600 900.  



Årsmøtet 2019

Møtet ble avholdt på Quality Airport Hotell Gardermoen 9. mars. Årsmøtet med det påfølgende medlemsmøtet ble et svært vellykket arrangement med rekordhøy deltakelse. I alt 26 personer deltok på møtet. Årsmøteprotokoll og referat fra medlemsmøtet er nå lagt ut under Styre og stell.


 

Snusematter

Snusematta er perfekt for å aktivisere hunden.


Snusematta består av en solid bunn av gummimatte med filler av flis. Det legges godbiter mellom fillene slik at hunden må lete dem opp. Dette er en god aktivitet for hunden og enkelt for deg.


Karianne Firingen Skori lager snusematter på bestilling. Inntektene går til Norsk buhundklubb,


Pris kr. 300,-


Ta kontakt med Karianne på tlf.nr.:41 84 66 01

Eller på e-post: karianne-85(a)hotmail.com

 


 

Termokopp og porselenskopp med logo

Nå kan du få kjøpt termokopp og porselenskopp med logo. Vi håper å få med oss begge deler til Dogs4All slik at du kan få kjøpt der. Hvis ikke er det bare å sende oss en e-post - så skal vi sørge for å sende kopp (porto vil komme i tillegg til oppgitt pris).

Porselenskopp kr.: 110,- Termokrus kr.: 120

 


 

Vedrørende CA (Cerebellar Ataxia)

Avlsrådet er kjent med diskusjonen ved. Cerebellar Ataxia (CA) og at det i UK har kommet en ny gentest for CA på markedet, som også er tilgjengelig for Norsk Buhund. Mer informasjon om dette finner du her.


 

 

 


Ekstra informasjon