Omplassering


Daisy, 9 år gamme, søker nytt hjem


Bernegårdens Vesle Åse Gåsepike, reg.nr.41645/10 søker nytt hjem. Hun er kastrert. Er vaksinert, sist i høst, og har fått en tannrens. Testet i 2 år og er erklært saueren.

Vi fikk Daisy da min mann var kreftsyk. Hun ble inne-Hund. Hun sover inne , på gulvet eller i den ene sofaen hun har overtatt med vindu like bak slik at hun kan ligge i vinduskarmen og ha oppsyn.

Min mann koste seg med hunden og jeg gikk turene med henne. Men jeg kunne ikke gå på bilveien med trafikken der, det taklet hun ikke. Hun er ikke byhund.

Nå er jeg 82 år, har så vonde hofter og knær at det er vanskelig å gå. Er redd for å falle da jeg hadde to brudd i fjor.

Dessverre er det lenge siden Daisy har vært lenger enn på tunet. Dette er ikke bra for henne.

Daisy er kjærlig, snill, tålmodig, biter ikke. Kan være alene inne uten å ødelegge.

Hun er aktiv, leken, elsker vann som hun plumper ut i, nysgjerrig, glad i alle som kommer, men er ikke spesielt vant med barn, vil hoppe opp og hun er sterk .

Vi har ikke katt, så jeg vet ikke hvordan de ville gå i lag.

Hun er veldig opptatt av katter, rådyr og alt som beveger seg: biler, traktorer, joggere. Da vil hun springe etter og bjeffer veldig. Snuse og fange mus er veldig interessant og da gjør hun kort prosess.

Fordi vår gård ligger ved bilvei og fordi Daisy liker å løpe og være fri, stikker av, vil ikke kalles inn, båndtvang, tar jeg henne alltid ut i band.

Hun er ikke flink i bil. Vil gjerne inn og bli med, men blir stresset, bjeffer og er ikke rolig-

Tordenvær, nyttårsraketter, skudd hisser henne veldig. Liker ikke å være i løpegarden alene, må se meg ute. Jeg tror hun vil trives i omgivelser der hun kan gå fritt, uten trafikk. Må læres opp.

Håper å finne noen som vil sette pris på henne, ha greie på hund, ha respekt uten å straffe med slag. Hun er tillitsfull og enkelte personer med hundetekke er hun veldig glad i og lyer .

 

Ved interesse ta kontakt med:

Signe Anna Solberg i Kvinesdal

Epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 41 50 10 79

 

     

     Lyra, 2,5 år gammel,  søker nytt hjem

 

Lyra, Vaalebjønn's Bs Viljeperla NO36465/17, må dessverre omplasseres pga eiers sykdom.
Hun er ganske usikker og underdanig, og pga dette bjeffer hun og reiser bust når hun ser fremmede hunder, men leker godt med dem når hun får dem på nært hold. Hun er også redd barn. Lyra er lite sosialisert, vi har prioritert turer i marka.

Hun er svært lærevillig, aktiv, elsker å bruke nesen sin og å jakte ting som beveger seg. Om det er småfugl, fluer eller en freesbee går for det samme. Hun bjeffer en del inne, spesielt på lyder og fugler og vi jobber for tiden intenst med å lære "stille". Lyra er svært glad i å bade, i vann eller gjørme,  plumper lykkelig uti, svømmer gjerne en tur, henter opp ting fra bunnen på grunna, eller bare legger seg i vannet for litt kjøling på varme dager.

Hun er grei å ha i bil. Hun har vært med på fjellet, teltturer og hytteturer. Hun følger gjerne elgspor om hun får sjansen, så hun har gått i sporline,  men hun er uhyre startrask om hun oppdager noe spennende.
Ellers finner hun alltid sitt eget spor tilbake når vi gå turer i ukjent terreng. Vi har sjelden hatt Lyra løs, da hun nok forstår "kom", men tror det bare gjelder om det ikke er noe annet interessant å snuse på. Hun er vant til å få ca 1,5-2 timers tur hver dag. Hun har vært luftet en del ved en golfbane og har selv lært seg å snuse opp golfballer på avveie. De kan kan ha ligget lenge nok til at hun må grave de opp og hun er svært stolt når hun finner dem og bytter dem mer enn gjerne i en godbit eller skryt. Hun har aldri møtt katter, men reiser bust, knurrer og er rimelig oppkavet bare hun kjenner lukten av dem eller ser dem.

På grunn av at Lyra er reservert og ikke slutter seg lett til fremmede ønsker vi fortrinnsvis å omplassere henne i Saltendistriktet da vi selv bor i Bodø, slik at nye eiere kan få møte henne flere ganger og få god kontakt før de eventuelt overtar henne.


Ved interesse - ta kontakt med: 

Renate Sundsfjord 

Epsost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 470 32 686

eller

May-Britt Jørgensen

Tlf 959 08 458


     


 

   


Ekstra informasjon