Buhund med norsk flagg
Buhund med merker

Buhunden i hundesport

Buhunden er stadig å se i forskjellige hundesporter, og den gjør det ofte veldig bra i konkurranser. Buhunden er aktivt representert i Agility, Lydighet , Smeller, Nosework og Rallylydighet. Her vil vi vise frem noen av de flotte aktive buhundene som gjør det svært bra i forskjellige hundesporter.

Har du en historie om buhund i hundesport som du ønsker å dele med oss? Send inn til avlsradet@buhundklubben.no. Kanskje historien også deles i neste utgave av Buhunden?

Sølv i nordisk mesterskap i rallylydighet til Stine Strander og Keira!

Av Ina Gabrielsen | 20. november 2023 |

Det hersker overhode ingen tvil om at helgens mesterskap som ble arrangert i Kongsvinger var en stor suksess for Stine Strander! Sammen med buhunden RLI RLII RLIII N SE RL CH Fantejentas Caja «Keira» klatret hun opp på pallen, nærmere bestemt 2.plass i den individuelle konkurransen, men også sammen med det norske landslaget! Jeg har tatt en prat med Stine som ennå ikke har landet helt etter helgens oppfyllelse av høyt hengende drømmer, den stolte oppdretteren av Fantejenta Kennel Ingvill Brenden som selv også er utøver i rallylydighet, og den autoriserte rallylydighetsdommeren og buhundeieren Hilde Andrea Nysether for å høre hvordan helgens store arrangement har vært. Hilde Andrea har selv jobbet med rallylydighet mer eller mindre kontinuerlig i 20 år, og ble tildelt NRLs ærespris for dette i 2021. Hun har vært autorisert dommer i sporten siden 2012, og var en av pådriverne for å etablere sporten i Norge. Hun var også med som arrangør av det hun omtaler som et stressende, fascinerende og utrolig givende arrangement. Å sitte med ansvaret for 320 unike kritikkskjemaer, kontrollregning og papirutdeling og opphenging underveis var likevel litt av en jobb, og ansvaret føltes temmelig voldsomt til tider. Hun kommenterer at det nivået på årets mesterskap var imponerende, og det var moro å se hvordan totalkvaliteten hos landene hadde endret seg. Det mest magiske var når Stine Strander med Keira ble ropt opp på 2. plass i den individuelle konkurransen. Hun hadde også det beste løpet av samtlige 60 løp som ble gått denne helgen i Kongsvinger. Da ble det virkelig snørr og tårer og gåsehud om hverandre. For en ære det er å være hennes oppdretter. Ingvill Brenden Stine startet med rallylydighet i 2015 sammen med den ene corgien hun hadde. To år senere fikk Keira sin debut i rallyringen, men det var…

Les hele artikkelen