Omplassering

Lyra, 2,5 år gammel,  søker nytt hjem

 

Lyra, Vaalebjønn's Bs Viljeperla NO36465/17, må dessverre omplasseres pga eiers sykdom.
Hun er ganske usikker og underdanig, og pga dette bjeffer hun og reiser bust når hun ser fremmede hunder, men leker godt med dem når hun får dem på nært hold. Hun er også redd barn. Lyra er lite sosialisert, vi har prioritert turer i marka.

Hun er svært lærevillig, aktiv, elsker å bruke nesen sin og å jakte ting som beveger seg. Om det er småfugl, fluer eller en freesbee går for det samme. Hun bjeffer en del inne, spesielt på lyder og fugler og vi jobber for tiden intenst med å lære "stille". Lyra er svært glad i å bade, i vann eller gjørme,  plumper lykkelig uti, svømmer gjerne en tur, henter opp ting fra bunnen på grunna, eller bare legger seg i vannet for litt kjøling på varme dager.

Hun er grei å ha i bil. Hun har vært med på fjellet, teltturer og hytteturer. Hun følger gjerne elgspor om hun får sjansen, så hun har gått i sporline,  men hun er uhyre startrask om hun oppdager noe spennende.
Ellers finner hun alltid sitt eget spor tilbake når vi gå turer i ukjent terreng. Vi har sjelden hatt Lyra løs, da hun nok forstår "kom", men tror det bare gjelder om det ikke er noe annet interessant å snuse på. Hun er vant til å få ca 1,5-2 timers tur hver dag. Hun har vært luftet en del ved en golfbane og har selv lært seg å snuse opp golfballer på avveie. De kan kan ha ligget lenge nok til at hun må grave de opp og hun er svært stolt når hun finner dem og bytter dem mer enn gjerne i en godbit eller skryt. Hun har aldri møtt katter, men reiser bust, knurrer og er rimelig oppkavet bare hun kjenner lukten av dem eller ser dem.

På grunn av at Lyra er reservert og ikke slutter seg lett til fremmede ønsker vi fortrinnsvis å omplassere henne i Saltendistriktet da vi selv bor i Bodø, slik at nye eiere kan få møte henne flere ganger og få god kontakt før de eventuelt overtar henne.

Ved interesse - ta kontakt med:

Renate Sundsfjord

Epsost:  renatesundsfjord@live.com

Tlf: 470 32 686

eller

May-Britt Jørgensen

Tlf 959 08 458