Omplassering

Norsk Buhundklubb formidler omplassering av norsk buhund via denne siden. Vi gjør oppmerksom på at all informasjon om hunder som eier ønsker å omplassere, er gitt av eier selv. Klubben har ingen mulighet til nærmere å undersøke opplysninger om årsak til at hunden ønskes/vurderes omplassert.

Hvis du ønsker å overta en omplasseringshund, er det viktig at du snakker med hundens eier og får opplysninger om hundens helse, mentalitet og gemytt. Vi oppfordrer til at du besøker hunden der den bor før du bestemmer deg for at dette er den rette hunden for deg. I blant kan det være en god ide å ha hunden på «prøve» i noen uker. Dette må du i så fall avklare med hundens eier. Det er viktig at enhver hund kommer til et hjem hvor den kan trives sammen med sin nye eier!

Når du har blitt enig med eieren om overta en omplasseringshund, er det viktig at hunden blir omregistrert i ditt navn. Opplysninger om hvordan dette skal gjøres, finner du på https://www.nkk.no/for-hundeeiere/ under fanen «Eierskifte».

Kontaktperson for omplassering: Ellen Katrin Enge

Telefon: 412 12 120

E-post: omplassering@buhundklubben.no

 

Lykke til!

 

Omplassering av Norsk Buhund hann i Agder

Navn: Vatnebygda's Fjord
Regnr: NO61535/21
Født: 04.08.2022
Farge: Svart
Kjønn: Hannhund
-

Begge testikler har kommet ned -Påvist katarakt i kortikal og bakre pol på begge øyne, må øyelyses igjen om et år for å sjekke utvikling. Dette kan vi forklare nærmere ved samtale. -Ca 17kg -Omplassert til oss i starten av juli 2022, og vi har brukt sommeren på å trene han, helsesjekke han og gi han gode rutiner i hverdagen.

-

Da vi overtok Fjord bestemte vi oss for å gi han en helt ny start, og gav han derfor navnet Onix da det var enklere å si for oss og han responderte ikke særlig på sitt opprinnelige navn. Onix har sine utfordringer, og er en veldig typisk korona hund som kommer til å kreve mye trening. Derfor ønsker vi å omplassere han til noen som har god kjennskap til hundetrening (fortrinnsvis sladretrening) som kan jobbe videre med det vi har startet på. Han viser også unoter på høyenergi hunder, og derfor bør han ikke bo med andre hunder med høyt energinivå da dette ser ut til å være en trigger. Vi har 3 hunder fra før hvorav to er buhunder, og det virker å være for mye for han.

-
Onix er veldig flink til å gå pent i bånd, og pleier å gå pent ved siden av sin fører. Det er også overraskende lite lyd i han til Buhund å være, og det er svært lite varsling i han utenom utagering. Han blir også sjeldent trigget av bjeffingen til våre andre hunder når de ser rådyr, eller folk som går forbi huset vårt. Han er moderat matmotivert og lekemotivert, så begge fungerer bra som belønning i trening.
-
Vi hadde håpet om å ha han som en avlshund fortrinnsvis, og det er utelukket grunnet diagnosen på øynene hans. Derfor har vi gjort en samlet vurdering på hvorvidt vi fortsatt ville beholde han, eller finne et annet godt hjem og landet på sistnevnte. Vi tar gjerne en god prat om dette med aktuelle kandidater. Jeg ønsker fortrinnsvis at noen i Agder ønsker å overta han slik at jeg kan hjelpe og følge opp treningen hans. Vi har en god plan på treningen som allerede har gitt gode resultater, men det krever tid og tålmodighet å komme ut av de uvanen han har. Derfor ønsker jeg at ny eier er villig til å jobbe mye med sladretrening, og jeg vil veldig gjerne hjelpe med dette. Det viktigste er at du er villig til å bruke tid på treningen, og har god nok kjennskap til timing, belønning og forsterkning i hundetrening. Eventuelt at du sørger for å ha jevnlig oppfølging av PT som kan følge opp sladretreningen.
-
Onix sine utfordringer er hovedsakelig: -Utagering på hunder. Han reagerer med mye grov lyd og kaster seg mot dem. Intimsone på ca 20-50 meter avhengig av omgivelser. -Utagering på sykler, motorsykler, sparkesykler, joggere og barn som løper. Dette har blitt mye bedre ved hjelp av sladretrening og vi er på en intimsone på ca 5 meter nå. -Håndtering. Svært uvillig til å la seg børste, klippe klør. Har kommet veldig langt den siste mnd, og jeg klarer nå å børste over hele hunden samt klippet klør 2 ganger. Blåser er fortsatt helt uaktuelt, og han reagerte veldig på chipleseren hos veterinær. -Ro. Nokså rasetypisk har han mye energi, og han sliter med å lande innendørs. Dette har blitt mye bedre, og så lenge han får en god tur på ettermiddagen klarer han å finne roen innendørs.
-
Vi har ikke hastverk med å omplassere han, men er sikre at det er den beste løsningen. Vi vil ha besøk av potensielle nye eiere som kan hilse på og gjøre en gjennomtenkt vurdering på om de kan være hans "resten av livet hjem". Tror du at han kan passe hos deg, start med å sende en pm med litt info om deg, så tar vi kommunikasjonen derfra.
-
Kontakt:  Ina Margrethe Gabrielsen Egren, 4770 Høvåg
Tlf: 918 89 184
Vatnebygda's Fjord
473_952985030

Hannhund på 2,5 år vurderes omplassert

Finntil's Odin Odasønn (NO3197/20), til daglig kalt Bolt, vurderes omplassert til rett hjem.

 

Vi har nå dessverre konkludert med at vi må omplassere vår fine Bolt på ca 2,5 år. Årsaken til dette er at Bolt ikke passer i det miljøet vi lever i, og han blir alt for stresset av det. Stresset hans blir til utagering på alt mulig når vi er på tur, som sykler, joggere, sparkesykler og vanlig forbipasserende fotfolk.

 

Vi søker derfor etter noen som bor mer landlig til enn oss, og helst erfaring med rasen og har tid til å jobbe med Bolt.

 

Om du ønsker mer informasjon om Bolt så kan vi kontaktes ved å ringe/sende sms eller via mail.

 

Kontaktinformasjon
Eier: Bjørn Erik Bjørnvik
Bosted: Ålesund
Mobil: 924 23 860
Mail:
bj0rn12@yahoo.no