Omplassering

Norsk Buhundklubb formidler omplassering av norsk buhund via denne siden. Vi gjør oppmerksom på at all informasjon om hunder som eier ønsker å omplassere, er gitt av eier selv. Klubben har ingen mulighet til nærmere å undersøke opplysninger om årsak til at hunden ønskes/vurderes omplassert.

Hvis du ønsker å overta en omplasseringshund, er det viktig at du snakker med hundens eier og får opplysninger om hundens helse, mentalitet og gemytt. Vi oppfordrer til at du besøker hunden der den bor før du bestemmer deg for at dette er den rette hunden for deg. I blant kan det være en god ide å ha hunden på «prøve» i noen uker. Dette må du i så fall avklare med hundens eier. Det er viktig at enhver hund kommer til et hjem hvor den kan trives sammen med sin nye eier!

Når du har blitt enig med eieren om overta en omplasseringshund, er det viktig at hunden blir omregistrert i ditt navn. Opplysninger om hvordan dette skal gjøres, finner du på https://www.nkk.no/for-hundeeiere/ under fanen «Eierskifte».

Klubbens kontaktperson for omplassering:
Else Merethe Lillesæter
E-post: omplassering@buhundklubben.no
Tlf: 97745128

 

Lykke til!

Navn: Camastiff`s Aslan
Reg.nr: NO44543/17
Alder: 5 år (født: 18.05.2017)
Kjønn: Hannhund (Kastrert)

Oppdatert info februar 2024:

Aslan leter etter sitt perfekte for-alltid hjem.
Han blir 7 år i mai.
Aslan kom tilbake til oppdretter i mars-23 og har vært der siden. Ble kastrert i august-23. Bor nå med kullsøster, mor, 2 katter og en hannnhund han ikke er glad i (det er gjensidig).
Aslan er en utrolig snill hund som er vandt med å bo i en familie med småbarn. Han er veldig sosial, vil helst være med på alt som skjer og ligger gjerne og sover midt oppi alt kaoset. Eier omplasserte grunnet familiedynamikk.
Jeg har et ønske om et voksent hjem til han.
Aslan er utrolig flink til å trene folkene sine. Han forteller deg gjerne når dorullen er tom og må skiftes ut, samt når du må gå i kjøleskapet og finne frem en gulrot eller hvor leken havnet.
Tidligere eier trente litt lydighet og Aslan elsker å jobbe, synes dog at fellesdekken er kjip. Her har han gått litt rallylydighet med den yngste i huset og syntes det har vært storartet.
Biler er noe Aslan mener bør stå stille og forteller deg det klart og tydelig, er du i forkant og har en godbit i lomma godtar han alikevel at de kjører forbi
Det samme med passering av fremmede hunder.
Hvis du er interessert i å vite mer om Aslan, ta kontakt med oppdretter Camilla.

Kontaktinfo oppdretter:
Camilla Solli
Østensjøveien 101, 1434 Ås
Tlf. 41853991

IMG-6835
IMG-6857

Navn: Trønderbu’s Ailo
Reg.nr: NO32280/20
Alder: 4 år (Født: 01.01.2020)
Kjønn: Hannhund

Helse: Frisk og sprek, har ikke hatt helseutfordringer. Ikke kastrert.

Gemytt/ mentalitet: Han er som buhunder flest opptatt av å varsle når noen kommer på besøk, opptatt av å samle flokken og har det best når hele familien er samlet i stua. Han er veldig nysgjerrig, har veldig god snute og er opptatt av å spore. Ivrig og leken. Liker veldig godt å grave i jorda, leke gjemsel eller kastelek. Han er godt vant med å være hjemme alene på dagtid. Han er utagerende når vi møter biler på tur, virker redd for kjøretøy og bråkete maskiner, og velger derfor noen ganger å stimulere seg selv og snuse på noe i grøfta. Det er kun far i huset som klarer å få han noenlunde rolig ved passerende biler. Han er også ekstra ivrig når man møter folk og andre hunder på tur, her er han ikke redd, men ønsker
veldig å hilse på.

Årsak til omplassering: Ailo har ikke svart til vårt ønske om en familiehund, som alle kan gå tur med. Selv om han er kosete
og god å ha med å gjøre inne, kan han være dominerende overfor barna. Vi er en familie på fem; tre barn og to voksne.

Krav til ny eier: Du som vil overta Ailo, bør ha god tid til tur og trening. Være tydelig og bestemt. Vi ser for oss at det kan være lurt med én eier, evt. et par, som kan oppdra hunden noenlunde samstemt. Vi ser helst at han kan få gode muligheter til turer i skog og fjell. Vi opplever at han er veldig glad i å spore, så kanskje kan han være til nytte for noen som driver jakt eller annen sporing. I tillegg er han lærevillig.

Kontaktinfo:
Trygve Ramnefjell, Fluberg
trygve@ramnefjell.no
Tlf: 97672102

Trønderbus Ailo
Trønderbus Ailo