Omplassering

Norsk Buhundklubb formidler omplassering av norsk buhund via denne siden. Vi gjør oppmerksom på at all informasjon om hunder som eier ønsker å omplassere, er gitt av eier selv. Klubben har ingen mulighet til nærmere å undersøke opplysninger om årsak til at hunden ønskes/vurderes omplassert.

Hvis du ønsker å overta en omplasseringshund, er det viktig at du snakker med hundens eier og får opplysninger om hundens helse, mentalitet og gemytt. Vi oppfordrer til at du besøker hunden der den bor før du bestemmer deg for at dette er den rette hunden for deg. I blant kan det være en god ide å ha hunden på «prøve» i noen uker. Dette må du i så fall avklare med hundens eier. Det er viktig at enhver hund kommer til et hjem hvor den kan trives sammen med sin nye eier!

Når du har blitt enig med eieren om overta en omplasseringshund, er det viktig at hunden blir omregistrert i ditt navn. Opplysninger om hvordan dette skal gjøres, finner du på https://www.nkk.no/for-hundeeiere/ under fanen «Eierskifte».

Klubbens kontaktperson for omplassering:
Else Merethe Lillesæter
E-post: omplassering@buhundklubben.no
Tlf: 97745128

 

Lykke til!

Navn: Camastiff`s Aslan (Hatchi)
Reg.nr: NO44543/17
Alder: 5 år (født: 18.05.2017)
Kjønn: Hannhund (Kastrert)

Oppdatert info august 2023:

Aslan kom tilbake til oppdretter mars-23. Ble kastrert nå i august-23. Kjemisk kastrert før det. Bor nå med kullsøster, mor, 3 katter og en hannnhund han ikke er glad i (det er gjensidig).
Han er en supersøt gutt med utfordringer og trenger godt hjem med tid og forståelse. Skulle det være interessant, ta kontakt.

Gemytt:

Hatchi er en utrolig snill hund som er vandt med å bo i en familie med småbarn. Han er veldig sosial, vil helst være med på alt som skjer og ligger gjerne og sover midt oppi alt kaoset. Setter du deg på gulvet eller i sofaen tar det ikke mange sekundene før han kommer og insisterer på å få kos.

Han er en god turvenn. Han kan finne på å bjeffe på biler, dette var en «stort» problem tidligere, men er nesten borte nå. Hvis han ser eller hører en bil og ser litt ivrig/på ut sier man «her» og han tar kontakt med deg og får belønning. Han bjeffer fortsatt på traktorer (spesielt om de har kjetting på hjulene) og motorsykler, men her bruker vi samme metode som nevnt over og dette kommer seg stadig vekk. Han utagerer på andre hunder på tur, han blir en blanding av gira og engstelig og reagerer med å bjeffe og hoppe. Her har vi brukt sladretrening og det har blitt bedre på avstand, men må fortsatt jobbes med for å minske avstanden.

Vi trener litt lydighet og dette syntes han er gøy. Han har god kontakt og ønsker virkelig å jobbe med deg. Han trenger at det skjer noe, så rallylydighet passer han nok bedre.

Hatchi er en typisk buhund som passer på hjemmet og menneskene sine og varsler derfor en del om han ser eller hører noe. Her også bruker vi sladremetoden eller roper på han når han løper til vinduet for å sjekke hva som lager lyd utenfor. Har han fått den stimulien han trenger er han veldig rolig inne, sett bort ifra varslingen.

Årsak til omplassering: 

Han vurderes omplassert til rett hjem på grunn av hans store behov for varsling. Ønsker derfor et hjem til Hatchi der han ikke bor et sted det skjer noe utenfor hele tiden.

Ønsker er hjem til Hatchi som er vandt med hund og som er villig og har tid til å gi han det han trenger og fortjener.

Kontaktinfo: 

Stine-Theoline Wennevold, Kaupanger
Tlf: 41450211

Oppdretter:
Camilla Solli
Østensjøveien 101, 1434 Ås
Tlf. 41853991

IMG-6835
IMG-6857

Navn: Ronja Røverdatter
Reg.nr: NO59733/20
Alder: 2,5 år (10.10.2020)
Kjønn: Tispe

Gemytt:

Vi kan jo starte med å beskrive de fine og gode sidene ved vår kjære buhund Ronja Røverdatter. Hun er utrolig glad i våre to barn, tålmodig og snill. Hun liker godt å kjøre bil, klarer fint å være alene hjemme en arbeidsdag (Vi har mye hjemmekontor, så er ikke ofte hun er alene mange timer flere dager på rad). Hun elsker å bade og gå turer i skog og mark langt fra byens jag og mas. Hun liker å være ute i all slags vær, prater høyt og mye (Hun er jo tross alt buhund og bergenser). I den rette konteksten kan hun vanlig lydighet som sitt, gå pent, fri, vent, gå på plassen sin osv. Innkalling er hun ikke til å stole på. Hun har god matlyst, glad i godbiter og er normalvektig. Fanger mus hvis hun kan, og bidrar mer enn gjerne til å grave hull i hagen vår enten vi ber om det eller ikke. Superinteressert i katter og jager de gjerne opp i nærmeste tre gitt muligheten.

Ronja har virket som en engstelig hund helt siden vi hentet henne som valp. Hun viste underdanig atferd sammen med andre hunder og har alltid hatt et usikkert kroppsspråk. Vi tenkte at dette var valpefakter og jobbet mye med sosialisering sammen med trygge, rolige hunder. Dessverre ble hun stygt angrepet når hun var rundt 9 måneder gammel av en flokk med huskyer som var løs. Hun slapp fra det uten de største fysiske skadene, men dette resulterte i at hun ble enda mer redd ukjente hunder. Hun utagerer på absolutt alle hunder som hun ikke kjenner og viser engstelig atferd i hilse-situasjoner vi ikke klarer å unngå. (Halen henger ned, hun legger seg på rygg, slikker seg rundt munn, stivner)

Hun er stresset når vi går langs trafikkerte veier. Hun viser engstelig atferd, ørene ligger bak og hun peser. Jager biler med tilhengere, tidligere jaget buss/lastebil, men det har vi klart å dempe betraktelig. Hun trives aller best i skog og mark hvor hun kan løpe med langline. Elsker å bade og ser på det som sin jobb å redde alle som bader sammen med henne i tilfelle de holder på å drukne. Hun stresser veldig i slike situasjoner, og trives best når hun får bade alene uten at hun må passe på flokken samtidig.

Rundt årsskiftet (etter ca 3 løpetider) begynte hun å vise skepsis mot ukjente mennesker. I starten gjaldt dette stort sett voksne, hun har alltid likt barn godt, både kjente og ukjente. Jeg merket det først ute på tur når ukjente ville bort for å hilse. Etter hvert utviklet denne skepsisen seg til knurring, bjeffing og problemet har vokst seg så stort at vi ikke kan ha besøk hjemme uten at hunden ligger i bur (dette er hun helt komfortabel med) i et lukket rom. Rundt påsketider oppdaget vi at hun også viste skepsis til barn vi møtte ute, og barn som kom på besøk her hjemme. Vi jobbet med at hun skulle ligge på plassen sin når vi fikk besøk av barn. Skepsisen har fortsatt å utvikle seg i negativ retning, og hun bjeffer, knurrer og vokter på barn vi har på besøk.

Hun har alltid passet på flokken slik som buhunder skal, men det har etter hvert utviklet seg til mer territoriell atferd som jeg ikke klarer å få bukt med.

Utover dette er fotballspilling en stor trigger for Ronja. Vi har jobbet mye med dette, og det har bedret seg noe. Hun skifter fokus over på fører fortere enn før, og begynner så smått å syntes at godbiten/leke er mer spennende enn å forsøke å spille fotball sammen med mine gutter.

Angående helse: Jeg har alltid stusset over utholdenheten til Ronja. Hun blir utslitt av «korte» turer på fjellet. Den lokale toppen her ute er ca 350 moh, og her sliter hun. Det har forekommet noen ganger at jeg har måtte løftet/bært henne deler av turen nedover igjen. Etter en slik tur (varighet 1-2 timer) sover hun resten av den dagen, og viser ikke tegn til behov for tur dagen etterpå heller. Hun har blitt grundig utredet hos veterinær (undersøkelser, blodprøver og røntgen) uten at de finner noe som kan forklare atferden.

Årsak til omplassering: 

Jeg ønsker å omplassere Ronja for å gi henne en mulighet i et nytt hjem som ikke har så mange triggere. Jeg er redd for at denne aggressiviteten mot andre kan ende i biting, og jeg opplever at det er uansvarlig å beholde henne i den tro at jeg klarer å håndtere dette selv. Mine barn er ofte alene med hunden når vi er på jobb, og de kan da ikke ha venner på besøk slik som situasjonen har utviklet seg. Da disse problemene er såpass omfattende, er også avlivning noe som veterinær har tatt opp, men jeg syntes Ronja er en såpass fin hund at hun bør få mulighet til å se om hun slapper bedre av i en annen kontekst.

Vi bor i et tettbygget nabolag med andre barn, fotballspilling, bilkjøring og alt annet som følger med rett utenfor døren til enhver tid. Jeg er usikker på helsestatus til tross for at veterinær ikke har klart å finne noen årsaker, og lurer på om disse to tingene samlet sett har gjort at hun nå er såpass territoriell og skeptisk mot andre.

De som overtar Ronja kan ikke ha barn, eller bo i et tettbygget strøk. De må vite hva de tar på seg, og vi må være enig i at hvis ikke et miljøskifte bedrer atferden, skal hunden avlives. Jeg syntes ikke denne hunden skal avles på uten at atferden endrer seg betraktelig, men her tenker jeg avlsrådet må komme med innspill.

Det meste av utstyr følger med. Bur, hundemadrass, bånd, seler og matskåler osv. Vi ønsker å holde kontakten med nye eiere, mine barn er forferdelig lei seg for at Ronja ikke kan bo hos oss og jeg tror det vil hjelpe de hvis vi kunne fått en liten oppdatering innimellom og kanskje med noen bilder.

Ronja har løpetid med 6 mnds mellomrom. Forventet neste løpetid er august/september. Hun er vandt til en morgentur på ca 20 min, en tur rundt lunch, eventuelt tidlig ettermiddag, en lengre tur på 1-2 timer tidlig kveld, og en kort luftetur rett før leggetid.

 

Kontaktinfo: 

Åse Eide Borge, Bergen/Sotra

Tlf: 93600237

E-post: aase.eide.borge@gmail.com

Ronja Røverdatter
Ronja Røverdatter