Omplassering

Norsk Buhundklubb formidler omplassering av norsk buhund via denne siden. Vi gjør oppmerksom på at all informasjon om hunder som eier ønsker å omplassere, er gitt av eier selv. Klubben har ingen mulighet til nærmere å undersøke opplysninger om årsak til at hunden ønskes/vurderes omplassert.

Hvis du ønsker å overta en omplasseringshund, er det viktig at du snakker med hundens eier og får opplysninger om hundens helse, mentalitet og gemytt. Vi oppfordrer til at du besøker hunden der den bor før du bestemmer deg for at dette er den rette hunden for deg. I blant kan det være en god ide å ha hunden på «prøve» i noen uker. Dette må du i så fall avklare med hundens eier. Det er viktig at enhver hund kommer til et hjem hvor den kan trives sammen med sin nye eier!

Når du har blitt enig med eieren om overta en omplasseringshund, er det viktig at hunden blir omregistrert i ditt navn. Opplysninger om hvordan dette skal gjøres, finner du på https://www.nkk.no/for-hundeeiere/ under fanen «Eierskifte».

Kontaktperson for omplassering:

Telefon:

E-post: omplassering@buhundklubben.no

 

Lykke til!

 

Navn: Caro
Reg.nr: NO44648/18
Alder: 5 år (april-23)
Kjønn: Hann

 

Beskrivelse av gemytt:
Caro er en glad, kosete, veldig sosial og tillitsfull hund. Liker å sitte ute på tunet, ha oversikt og passe på. Er super å ha med på tur. Kan dra i båndet hvis han oppdager noe han vil undersøke. Som mange buhunder er han en god varsler. Er ikke vant til små barn. Han har bodd hele sitt liv på landet.

Caro er kastrert etter råd fra adferdstrener. Lavt stoffskifte, går på medisin for det. Ellers frisk.

 

Årsak til omplassering: 
Caro er en aktiv gutt, og på grunn av arbeidssituasjonen vår med mye kveldsjobbing, føler vi at vi ikke greier å følge opp i den grad han fortjener.

 

Krav til ny eier: 
Ønsker at Caro kommer til noen som kjenner til rasen, og har tid til å gi det Caro trenger.

 

Kontaktinfo:
Navn: Anne Sofie Mentzen
Sted: Alstahaug/Sandnessjøen
Tlf: 97 11 99 16
E-post: sofie.mentzen@gmail.com

Caro
Caro

Navn: Camastiff`s Aslan (Hatchi)
Reg.nr: NO44543/17
Alder: 5 år
Kjønn: Hannhund

 

Gemytt:

Hatchi er en utrolig snill hund som er vandt med å bo i en familie med småbarn. Han er veldig sosial, vil helst være med på alt som skjer og ligger gjerne og sover midt oppi alt kaoset. Setter du deg på gulvet eller i sofaen tar det ikke mange sekundene før han kommer og insisterer på å få kos.

Han er en god turvenn. Han kan finne på å bjeffe på biler, dette var en «stort» problem tidligere, men er nesten borte nå. Hvis han ser eller hører en bil og ser litt ivrig/på ut sier man «her» og han tar kontakt med deg og får belønning. Han bjeffer fortsatt på traktorer (spesielt om de har kjetting på hjulene) og motorsykler, men her bruker vi samme metode som nevnt over og dette kommer seg stadig vekk. Han utagerer på andre hunder på tur, han blir en blanding av gira og engstelig og reagerer med å bjeffe og hoppe. Her har vi brukt sladretrening og det har blitt bedre på avstand, men må fortsatt jobbes med for å minske avstanden.

Vi trener litt lydighet og dette syntes han er gøy. Han har god kontakt og ønsker virkelig å jobbe med deg. Han trenger at det skjer noe, så rallylydighet passer han nok bedre.

Hatchi er en typisk buhund som passer på hjemmet og menneskene sine og varsler derfor en del om han ser eller hører noe. Her også bruker vi sladremetoden eller roper på han når han løper til vinduet for å sjekke hva som lager lyd utenfor.

Har han fått den stimulien han trenger er han veldig rolig inne, sett bort ifra varslingen.

 

Årsak til omplassering: 

Han vurderes omplassert til rett hjem på grunn av hans store behov for varsling. Ønsker derfor et hjem til Hatchi der han ikke bor et sted det skjer noe utenfor hele tiden.

Ønsker er hjem til Hatchi som er vandt med hund og som er villig og har tid til å gi han det han trenger og fortjener.

 

Kontaktinfo: 

Stine-Theoline Wennevold, Kaupanger

Tlf: 41450211

IMG-6835
IMG-6857

Navn: Lucky
Reg.nr: NO66951/21
Alder: 1,5 år (oktober 21)
Kjønn: Tispe

 

Beskrivelse av hundens helse og gemytt/mentalitet:

Lucky er en ivrig hund, ønsker å hilse på alt og alle hun møter, og hun er veldig glad i kos og å leke. Hun har et sterkt vakt og jakt instinkt, bjeffer når det kommer besøk eller det skjer noe rundt henne. Lucky kan gå pent i bånd når det ikke er distraksjoner, men drar i båndet og bjeffer på andre hunder og folk. Lucky er brukt litt til hjortejakt (viste positive tendenser som bandhund høsten 2022) og har vist bra tendenser i en tidlig fase med blodspor. Lucky er en hund som liker å trene med godbiter eller leke som belønning. Lucky er vant til å være alene hjemme på dagtid. Hun er også vant med bilkjøring, og hopper villig inn i buret i bilen. Lucky er vant med barn, men siden hun er så ivrig så passer hun nok best sammen med barn på 10 år og oppover.

 

Årsak for omplassering

Lucky er en smart hund med mye energi som trenger mye stimulering og hjernetrim. Vi har dessverre ikke mulighet til å gi henne all den oppmerksomhet og stimulering som hun trenger, noe som medfører et høyt stressnivå. Lucky gjør også forskjell på mor og far i huset, lystrer kun far, noe som skaper utfordringer. Vi ser oss derfor dessverre nødt til å omplassere henne. Vi tror at det er fullt mulig å få en veldig bra hund i Lucky, men at dette krever en tid og energi som vi dessverre ikke har.

Vi ønsker at Lucky kan få et hjem hos noen som er vant med hunder og som har tid til å gi Lucky den oppmerksomhet og trening som trengs.

 

Kontaktinformasjon
Navn: Jostein Østebø
Bosted: Rennesøy/Stavanger
Telefon: 993 12 121
E-post: e-post: ostebo@gmail.com

 

Lucky
Lucky1